Dinamo, interzisă în Europa încă un an

Ultima actualizare:

    Dinamoviştii vor vedea  încă un sezon la  televizor meciurile din  cupele europeneFoto: Mediafax
Dinamoviştii vor vedea încă un sezon la televizor meciurile din cupele europeneFoto: Mediafax

Ionuţ Negoiţă a promis cuplului Dinu Gheorghe – Mircea Rednic că le va da pe mână un club curat, astfel încât sezonul următor să aibă în sfârşit o miză. Asta însemna ieşirea din insolvenţă, fapt de care depindea şi bugetul pus la dispoziţie. Tribunalul Bucureşti n-a fost însă impresionat.

Clubul din Ştefan cel Mare a mers miercuri (27 mai) în instanţă cu o armată de avocaţi, dar aceştia n-au reuşit să-i convingă pe judecători că Dinamo nu mai are datorii. Şefii clubului au explicat că au nevoie de o decizie favorabilă până cel târziu la 31 mai.

Miza era aceea de a avea timp să comunice la UEFA ieşirea din insolvenţă, astfel încât forul continental să le permită accederea în cupele europene în sezonul 2016-2017, bineînţeles, dacă s-ar fi calificat.

Tribunalului Bucureşti nu i-a păsat însă de termenele limită sportive pe care Dinamo le are şi, având încă dubii cu privire la dosarul „câinilor”, a amânat luarea unei decizii până la 26 iunie. Pentru ce o interesa pe Dinamo, e deja prea târziu, chiar dacă decizia care va fi luată atunci va însemna ieşirea din insolvenţă.

În cel mai bun caz, Niculae şi compania vor juca din nou în Europa în sezonul 2017-2018. Roş-albii au evoluat ultima oară în cupele europene în urmă cu trei sezoane.

Planul de achiziţii se dă peste cap

Imposibilitatea de a participa în cupele europene face inutilă o campanie agresivă şi costisitoare de achiziţii, aşa cum promiseseră şefii clubului. Fără variante de recuperare a acestor sume, cel mai probabil, acţionarul Ionuţ Negoiţă va oferi un buget de austeritate, iar „câinii” au din nou şanse mici să atace trofee în stagiunea 2015-2016. Asta deşi antrenorul Mircea Rednic a spus că, în ciuda deciziei de miercuri, el vrea Cupa şi campionatul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net