Dinamo, făcută praf: "Panarame de doi lei"

Ultima actualizare:
Patrick Petre  e cel mai mic  jucător dinamovist
Patrick Petre e cel mai mic jucător dinamovist

Oficialii dinamovişti au încercat să folosească pauza competiţională pentru a roda mecanismele echipei lui Flavius Stoican. Partida de verificare de la Debrecen a fost însă o tragi-comedie, alb-roşii bifând o umilinţă istorică.

Cine ar fi crezut că un banal meci amical ar putea stârni atâtea valuri? Dinamo a bătut degeaba câteva sute de kilometri până la Debrecen, în condiţiile în care „câinii” s-au întors acasă cu botul pe labe şi cu un sac de goluri încasat de la o formaţie care nu rupe gura târgului. Dincolo de scorul (6-0) cu care maghiarii au desfiinţat-o pe Dinamo, a şocat felul în care s-au predat pe teren jucătorii lui Flavius Stoican. 

Cu doar cinci absenţe din lot (Naumovski, Bunoza, Elhamed, Marius Niculae şi Bilinski), dinamoviştii s-au văzut conduşi cu 3-0 încă din minutul 23, replica oferită celor de la Debrecen fiind una extrem de palidă. “Este greu fără mai mulţi jucători de bază. Acum ştiu pe cine să mă bazez în meciurile oficiale. Cei care nu jucau aveau impresia că ar fi putut face mai mult, dar acum şi-au dat seama că mai au mult de muncă”, a declarat Flavius Stoican, încercând să tragă nişte concluzii după acest eşec usturător.

Mult mai tranşant a fost Giani Kiriţă, fostul fundaş dinamovist atacându-i dur pe actualii jucători din “Ştefan cel Mare”. “M-am săturat de panaramele astea de doi lei care ne fac de râs! Am ajuns să mă întrebe toată lumea în bătaie de joc ce face Dinamo. Ăştia sînt nişte purtători de tricouri, ar trebui intrat peste ei în vestiar şi bătuţi că prea ne fac de râs. Sunt nişte nonvalori, nu au atitudine, nu au nimic”, a spus Kiriţă la Digi Sport.

Giani Kiriţă
Giani Kiriţă

L-au scos în faţă pe Patrick Petre


    Patrick Petre  e cel mai mic  jucător dinamovist
Patrick Petre e cel mai mic jucător dinamovist

La finalul partidei de la Debrecen, nici unul dintre jucătorii-vedetă ai lui Dinamo (Alexe, Grozav, Lazăr sau Matei) n-au vrut să ofere explicaţii. În schimb, a fost aruncat în faţa presei puştiul Patrick Petre (17 ani), folosit de Stoican în ultimele 25 de minute. “A fost umilitor, nu trebuie să dăm vina pe oboseală. Cer scuze fanilor pentru acest rezultat. N-avem nici o scuză pentru ce s-a întîmplat”, a spus fiul lui Florentin Petre. “Ce să facă Patrick, sărăcuţul? Dacă pe el l-au trimis la înaintare asta spune tot!”, a remarcat acelaşi Giani Kiriţă.

Umilinţele trăite de Dinamo în acest sezon

Meci    Scor (Competiţie)

Astra – Dinamo    6-1 (Liga I)

Dinamo – Danemarca U21    1-7 (Amical)

Debrecen – Dinamo    6-0 (Amical)

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net