Dinamo cu moralul, FCSB cu valoarea

Ultima actualizare:

    Denis Alibec e principala  armă a celor de la FCSB  în duelul cu DinamoFoto: Mediafax
Denis Alibec e principala armă a celor de la FCSB în duelul cu DinamoFoto: Mediafax

Dinamo şi FCSB au ajuns în faţa ultimei confruntări directe a sezonului şi e cum nu se poate mai bine! Ambele au şanse la titlu, fiecare cu argumentele ei. Băieţii lui Cosmin Contra sunt mult peste aşteptări, având în vedere că au prins play-off-ul în ultima etapă, şi joacă de plăcere. FCSB are în schimb de partea ei certitudinea valorii, încă nevalorificate la adevăratul potenţial. Iată un top 3 al atuurilor fiecăreia!

Fanii îi vor împinge de la spate pe „câini”. Dinamo e gazdă în acest „Derby de România”, iar aportul fanilor poate fi decisiv. Suporterii alb-roşilor au făcut spectacol la ultimele partide şi acum se anunţă la fel. Atmosfera din tribună le-a dat tot timpul aripi lui Nistor şi compania, iar în ultimele trei jocuri considerate acasă asta a anulat diferenţa de valoare. Rămâne de văzut dacă minunea va continua!

Moral bun după ultimele rezultate. Dinamo a pierdut un singur meci în acest play-off, acel 1-2 cu FCSB, iar în ultimele patru partide a evoluat tot mai entuziasmant. După trei victorii consecutive, cu CFR, Viitorul şi Astra, alb-roşii au ratat-o pe a patra la mustaţă, fiind egalaţi de Craiova în prelungiri. Cu acele două puncte, echipa din Ştefan cel Mare era la doar trei puncte în spatele celor două echipe din vârf. 

Joacă pentru impresarii din tribună. Dinamo e calificată în cupele europene, dar salariile oferite de Ionuţ Negoiţă nu fac din clubul din „Groapă” unul unde jucătorii ar vrea să îmbătrânească. Steliano Filip, Sergiu Hanca, Antun Palic şi Adam Nemec vor fi urmăriţi din tribună de agenţii multor cluburi din străinătate şi ce moment mai bun să se evidenţieze poate fi decât cel din derby-ul cu FCSB? 

Lui Reghecampf îi rezolvă băieţii meciul. E foarte uşor să fii antrenor mare când ai la dispoziţie jucători ca Denis Alibec, Florin Tănase, Fernando Boldrin sau Harlem Gnohere. Toate punctele câştigate de FCSB în ultimele cinci jocuri au fost aduse de execuţiile lor personale, nu neapărat după faze de play-station lucrate la antrenamente.  N-avem niciun motiv să credem că inspiraţia vreunuia dintre aceştia nu va fi şi de această dată decisivă.

Miza e Liga Campionilor. Dacă la Dinamo nu e aşa mare presiune, jucătorii FCSB-ului nu pot spune acelaşi lucru. După victoria Viitorului, roş-albaştrii nu-şi permit să piardă în faţa marii rivale, acest lucru putând însemna un dezastru. Gigi Becali vrea neapărat preliminarii de Ligă pe culoarul campioanelor pentru a spera la potul de 30 de milioane de euro. Jucătorii au fost deja avertizaţi că nimic altceva nu este acceptabil, iar Alibec şi compania vor rula la turaţie maximă.

Primesc 15.000 de euro pentru punctaj maxim. Gigi Becali nu oferă o primă specială pentru titlul intern, care din punctul lui de vedere nu înseamnă nimic fără calificarea în grupele Ligii Campionilor. Abia atunci va sări patronul cu banii pe jucători, dar acum e gata să facă o excepţie. Nefiind sigur de locul 1, latifundiarul vrea să le ofere jucătorilor şi o miză financiară mai accesibilă în acest final de sezon. Astfel, pentru 9 puncte din aceste ultime trei jocuri, fiecare stelist va lua 15.000 de euro, iar asta e ceva pentru care merită să te baţi.

Meme a pus preventiv tunurile pe arbitraj  


    Mihai Stoica
Mihai Stoica

FCSB s-a întors la mecanismele care au consacrat-o şi a pus constant presiune pe Ovidiu Haţegan, arbitrul derby-ului de azi. Prin specialistul la acest capitol, Mihai Stoica, roş-albaştrii au atras atenţia că au fost defavorizaţi în ultimul joc, cu Viitorul, şi că fluieraşii trebuie să înceteze să mai facă ei diferenţa în aceste ultime jocuri din play-off. „Mi-aş dori ca el să lase ca acest campionat să își aleagă o campioană pe teren”, a directorul sportiv la o conferinţă de presă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net