Dezastru pe linie

Ultima actualizare:

    Căpitanul echipei, Ianis Hagi, nu a fost titular decât în ultimul meci, cel care nu mai contaFoto: Mediafax
Căpitanul echipei, Ianis Hagi, nu a fost titular decât în ultimul meci, cel care nu mai contaFoto: Mediafax

Eliminaţi încă după primele două partide, tinerii tricolori au încasat-o şi de la Anglia (1-2), terminând în genunchi o campanie în care şefii Federaţiei îşi puneau mari speranţe.

Primul mare eşec al lui Răzvan Burleanu la conducerea FRF vine de la puştii sub 17 ani. Generaţia lui Ianis Hagi s-a făcut de ruşine în Anglia, pierzând lamentabil toate cele trei meciuri disputate (0-3 cu Slovenia, 0-2 cu Norvegia şi 1-2 cu Anglia). Ultima întâlnire n-avea nici o miză, românii fiind deja eliminaţi după primele două runde. Haosul de la naţionala Under 17 e ilustrat de opţiunile tactice ale selecţionerului Bogdan Argeş Vintilă. În debutul turneului, tehnicianul l-a scos pe Ianis Hagi dintre titulari (motivând lipsa de formă), în ciuda faptului că fiul fostului internaţional era căpitanul echipei. De-aici a pornit un întreg scandal, invocându-se inclusiv dorinţa lui Vintilă de a se răzbuna în acest fel pe Gică Hagi pentru felul în care a fost demis toamna trecută de la Viitorul. 

Aşa s-a ajuns ca Ianis, marea speranţă a fotbalului românesc, să bifeze doar 15 minute contra Sloveniei şi Norvegiei, întâlnirile considerate cruciale în ecuaţia calificării. Pus la zid atât pentru rezultate cât şi pentru conflictul cu Ianis Hagi, Bogdan Vintilă a mai făcut o mutare şocantă. Astfel, joi seară, în meciul cu Anglia, Hagi Jr. a revenit printre titulari şi, în acelaşi timp, şi-a recăpătat banderola de căpitan. Ca la noi, la nimeni!

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net