Dezastru în Liga I: 28 de antrenori schimbaţi în 19 etape

Ultima actualizare:

    Dinamovistul Fai a  jucat perfect contra  Universităţii Cluj,  contribuind şi prin  prestaţia lui la demiterea  lui George Ogăraru
Dinamovistul Fai a jucat perfect contra Universităţii Cluj, contribuind şi prin prestaţia lui la demiterea lui George Ogăraru

Meseria de antrenor în România e printre cele mai nesigure, unele echipe având deja al treilea staff pe bancă. Lipsa rezultatelor a fost motivul principal al schimbărilor dese. Instabilitatea financiară sau capriciile patronilor au dus, de asemenea, la modificări pe bandă rulantă. Mai mult, nouă cluburi şi-au schimbat „principalii” chiar în pauza de iarnă. Acum, pe lista neagră s-au alăturat Tibor Selymes, George Ogăraru şi Oleg Protasov.

Tibor Selymes şi-a dat demisia de la Oţelul, varianta oficială, dar în realitate el a fost înlăturat din cauza înfrângerilor consecutive de la reluarea returului. Formaţia sa vrea să evite retrogradarea, dar se află pe locul 17, cu 12 puncte. A fost înlocuit cu Florin Marin, antrenor de modă veche ce a fost exclus recent de la Ceahlăul. 

În schimb, George Ogăraru era pe făraş de ceva timp la Universitatea Cluj, iar eşecul în faţa celor de la Dinamo i-a fost fatal. Pentru “studenţi” salvarea vine de la Adrian Falub, cel ce a evoluat opt ani în tricoul clujenilor şi care şi-a început cariera de antrenor în 2006 chiar la Universitatea. Apoi, Protasov a fost mazilit de finanţatorul Astrei, Ioan Niculae, recunoscut ca un tip nerăbdător.

Cei demişi îşi recuperează greu banii

Anunţul a fost făcut ieri, după ce giurgiuvenii au remizat duminică seara cu cei de la FC Braşov, 1-1. În plus, cei demişi mai au o problemă: după ce sunt daţi afară în grabă, ei ajung în situaţia de a-şi recupera cu greu restanţele financiare, în timpul mandatului salariile venind cu întârzieri şi de câteva luni. De aceea nu e de mirare că-n prezent există multe litigii la comisiile FRF pentru a se face dreptate în asemenea cazuri. “Nu ştiu de ce se mai semnează contracte dacă cei de la cluburi ştiu că nu le pot achita. Am plecat de un an de la CFR şi nici acum nu mi-am primit banii. Mi-am luat gândul de la ei, chiar dacă am ajuns să ne judecăm”, a spus recent Petre Grigoraş, sintetizând perfect situaţia generală din Liga I. 

Altfel, cei mai norocoşi dintre antrenori se pot număra pe degetele de la o mână, doar trei rezistând de la începutul competiţiei: Marius Şumudică, de la Chiajna, Leo Grozavu – FC Botoşani şi stelistul Costel Gâlcă. Acesta din urmă are şi el zilele numărate din cauza rezultatelor slabe, cel mai optimist scenariu pentru el fiind să reziste până la expirarea contractului în vară.

Protasov, dat afară de la Astra Giurgiu

Antrenorul Astrei, Oleg Protasov, e ultimul demis din Liga I, patronul Ioan Niculae anunţând că s-a ajuns la o despărţire pe cale amiabilă. “Clubul Astra Giurgiu a luat decizia rezilierii contractului antrenorului Oleg Protasov, ca urmare a rezultatelor nesatisfăcătoare din ultima perioadă şi îndepărtarea echipei de obiectivele de performanţă stabilite. Protasov a preluat Astra în octombrie 2014, bilanţul său oficial pe banca echipei noastre fiind de 2 victorii şi 7 egaluri în Liga I, un eşec şi o victorie în Cupa Ligii, o victorie, un egal şi două înfrângeri în grupele Europa League”, se arată pe pagina de facebook a clubului.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net