Derby-ul de la cap se împute

Ultima actualizare:

    Căpitani în plictisitorul  Dinamo - Steaua din Cupă, Paul Anton şi Alex Chipciu au fost printre cei mai slabi jucători de pe terenFotografii: Sportpictures.eu/ David Muntean
Căpitani în plictisitorul Dinamo - Steaua din Cupă, Paul Anton şi Alex Chipciu au fost printre cei mai slabi jucători de pe terenFotografii: Sportpictures.eu/ David Muntean

Cu banderolele pe braţ, dinamovistul Anton şi stelistul Chipciu au fost „dirijorii” celui mai anost derby din ultimii ani. Absenţi din joc, cei doi căpitani au prins finalul partidei de pe băncile de rezerve.

Prima manşă a semifinalelor Cupei României s-a terminat „la zero”. Meciurile ASA Târgu Mureş – CFR Cluj şi Dinamo – Steaua, ambele încheiate cu remize albe (0-0), au făcut propagandă negativă fotbalului. Cele mai mari aşteptări erau puse în eternul derby al României, însă steliştii şi dinamoviştii şi-au dat cu stângul în dreptul. A rezultat o partidă fără spectacol şi fără nerv, cu ocazii de gol puţine, majoritatea trecute în contul roş-albaştrilor. Joi seară, antrenorii Mircea Rednic şi Laurenţiu Reghecampf au folosit câte 14 fotbalişti, puţini fiind cei care merită o notă de trecere. În schimb, printre „corijenţi” s-au numărat inclusiv căpitanii de la începutul meciului, Paul Anton, respectiv Alex Chipciu, adică jucătorii care ar fi trebuit să-şi tragă coechipierii după ei.

Considerat de mulţi o soluţie la mijlocul terenului pentru naţionala lui Iordănescu, dinamovistul Paul Anton a fost o uriaşă dezamăgire în meciul cu Steaua. Pe post de închizător, mijlocaşul de 24 de ani nu şi-a făcut treaba nici în defensivă, nici în atac. Astfel, lentoarea lui Anton i-a pus deseori pe stelişti în poziţii favorabile, în preajma fundaşilor centrali adverşi. Remarcând faptul că are un căpitan fără vlagă, Mircea Rednic l-a schimbat pe Anton cu Eric Bicfalvi încă din minutul 58.

Trecând în tabăra opusă, ce mai poate fi spus despre lipsa de formă a lui Chipciu? Încă o dată, şeptarul stelist a fost total lipsit de inspiraţie, în contradicţie cu onoarea de a purta banderola într-un derby cu Dinamo. Chipciu a ratat şansa de a fi eroul Stelei în prima repriză, când a irosit două bune ocazii de a marca. În partea secundă, internaţionalul de 26 de ani s-a stins treptat, determinându-l pe Reghecampf să-l înlocuiască în minutul 73 cu Adi Popa.

Anton, răpus de gripă

Singura scuză pe care o poate scoate în faţă căpitanul “câinilor” este boala care l-a sâcâit în ultima vreme. De altfel, din cauza unei gripe puternice, Paul Anton a ratat şi meciul cu Astra din campionat de la finalul săptămânii trecute. Totuşi, înainte de derby-ul cu Steaua, Anton s-a declarat pregătit sută la sută din punct de vedere fizic.

Becali: «Chipciu are clasă!»

Gigi Becali
Gigi Becali

Cel mai bine plătit stelist (30.000 de euro pe lună), Alex Chipciu are un aliat de nădejde în persoana celui care-l plăteşte, Gigi Becali. „Se vede că are clasă, a avut două-trei faze şi atingeri. Mie îmi place de el”, a spus patronul Stelei. Prin această declaraţie, Becali nu încearcă decât să nu-i afectezee prea mult cota de piaţă a lui Chipciu, principalul produs de export al campioanei României.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net