Denis, pericol public!

Ultima actualizare:

    Denis a ridicat  deasupra capului  trofeul de campion
Denis a ridicat deasupra capului trofeul de campion

Constănţeanul Denis Alibec (25 de ani) este omul momentului în fotbalul românesc, după ce a înscris 16 goluri şi a dat şapte pase decisive pentru formaţia Astra Giurgiu, noua campioană a României, în sezonul competiţional 2015-2016.

Fotbalistul are o carieră presărată cu greutăţi, dar şi cu victorii de colecţie. Denis a fost crescut mai mult de mama sa, Emilia Stroe. De la tatăl său, Geofrei, a moştenit talentul, bărbatul jucând în tinereţe în Divizia C. Bunicul din partea mamei, Gheorghe Stroe, a apărat poarta echipei Stuful Tulcea şi apoi pe cea a Deltei Tulcea. Cei doi bărbaţi din familia lui Denis n-au ţintit în sportul de performanţă, fotbalul fiind o pasiune trecătoare. Proaspătul campion al României a încins prima miuţă pe plaja de la Mangalia, oraş în care s-a născut. 

A locuit cu chirie cu mama şi bunica

Copilăria nu i-a fost uşoară. A locuit împreună cu mama şi cu bunica sa, cu chirie, într-o casă simplă. Pentru a putea să se întreţină, mama sa muncea ca şofer de taxi în oraşul din sudul litoralului românesc. „Numai mingea o vedea în faţa lui“, a mărturisit mama lui Denis, pentru adevarul.ro. Ea a vrut mai mult pentru băiat. „Fostul meu soţ şi tata s-au plafonat. Când avea 10 ani, l-am luat pe Denis şi am discutat serios cu el. L-am întrebat: «Ce vrei să faci? Ori te apuci serios de fotbal, ori de şcoală. Dacă nu, o să joci fotbal numai de plăcere, pe plaj㻓, i-a spus mama. Denis i-a răspuns că vrea să facă fotbal. Denis avea 16 ani când a plecat să cucerească lumea. A ajuns la FC Farul Constanţa, dar nu părea să fie pasul decisiv spre marea performanţă. Asta până într-o zi când, într-un turneu de la Mogoşoaia, a fost remarcat de scouterii marelui club Internazionale Milano. Contractul pe patru ani cu echipa italiană a fost semnat în vara anului 2009. Doi ani mai târziu, Alibec a fost împrumutat la echipa belgiană KV Mechelen, grupare la care a reuşit să dea un gol. Înţelegerea a fost reziliată însă pe motive disciplinare, aşa încât Denis Alibec a revenit în România, la Viitorul lui Gheorghe Hagi. A urmat pentru Alibec o nouă tentativă de a evolua peste hotare, la Bologna, experienţă care s-a încheiat la Astra Giurgiu, unde a ajuns în 2014. În sezonul 2015–2016, atacantul constănţean a dat 16 goluri şi şapte pase de gol. A primit 11 cartonaşe galbene şi unul roşu. Cu ajutorul lui, Astra a câştigat primul campionat din istoria clubului. 

 «Are piciorul stâng foarte bun»

Puştiul a ajuns pe mâna antrenorului Ion Căciularu, la Clubul Pescăruş din Mangalia şi apoi la Callatis Mangalia. „De la început, a jucat pe postul de atacant. E un golgheter înnăscut. Are piciorul stâng foarte bun“, îşi aminteşte de el fostul antrenor. Cât timp a jucat la gruparea de fotbal din Mangalia, micuţul Denis a purtat tricoul cu numărul 9. 

Mama, cel mai înfocat suporter

Emilia Stroe, mama lui Denis, i-a fost mereu alături. „A fost o mare bucurie pentru mine, o mare fericire, mai ales că ultimii ani au fost foarte grei pentru Denis“, ne-a mărturisit Emilia. A fost în tribune, de unde l-a încurajat la toate meciurile, iar la ultimul a venit chiar şi bunica.  Denis Alibec nu se gândeşte încă la o vacanţă, deşi campionatul este pe sfârşite. „Trebuie să se opereze întâi, pentru că are o fractură la o mână, şi apoi o să vedem ce va face. Dar este foarte fericit şi se simte împlinit“, a spus mama sa. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara, castigatoarea Cupei Romaniei (Sportpictures) jpg
Gica Hagi 1 1280x720 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net