Denis Alibec, mai scump cu 800.000 €

Ultima actualizare:

    Denis Alibec este  cel mai valoros  jucător al Astrei,  el ducând practic  echipa spre titluFOTO: Sportpictures.eu
Denis Alibec este cel mai valoros jucător al Astrei, el ducând practic echipa spre titluFOTO: Sportpictures.eu

Denis Alibec era cotat în vara trecută la 900.000 de euro. Acum costă 1.700.000 şi în câteva luni, cu trofeul Ligii I în palmares şi o participare la Euro, preţul său ar putea “exploda”.

Astra Giurgiu mai are nevoie doar de un punct pentru a-şi asigura primul titlu din istoria clubului. Recent, “astralii” i-au desfiinţat pe cei de la ASA, 4-1, golurile fiind înscrise în ordine de Găman, Teixeira, Alibec şi Florea. Marcatorii au un punct comun: cota lor a crescut semnificativ de când sunt la un pas de laurii de campioni, excepţia numindu-se Teixeira, care costă tot 400.000 de euro. În rest, Găman a “urcat” de la 1.500.000 la 1.800.000 de euro, Florea a câştigat şi el 100.000 de euro în dreptul valorii, însă vedeta Denis Alibec a reuşit cel mai spectaculos salt. În vara trecută, când a început această ediţie a întrecerii interne, atacantul era plasat, conform site-ului de specialitate transfermarkt.de, la 900.000 de euro. În prezent, suma e aproape dublă, 1.700.000. L-a recomandat numărul reuşitelor, 15 doar în campionat, dintre care şapte în play-off, fiind golgheterul acestei competiţii. 

La vară ar putea fi vândut în străinătate

Curios, el nu l-a impresionat pe selecţionerul Iordănescu şi nu a fost convocat pentru amicalele cu Lituania şi Spania. Dar jocul cu Steaua, “finala” câştigată cu 2-0, meci în care a şi marcat, i-a schimbat viziunea lui “Tata Puiu”. Aproape sigur, Denis va fi în lotul pentru Campionatul European de la vară şi o evoluţie bună în acest turneu îi poate aduce un transfer în străinătate, acolo unde până acum nu a impresionat. Automat, valoarea sa va creşte, iar la 25 de ani, atacantul va depăşi lejer pragul de două milioane de euro. Alibec a dezvăluit şi câteva dintre planurile sale legate de echipa naţională. El şi-ar dori să joace în meciul de debut România – Franţa şi să înscrie, dintr-o pasă a lui Budescu. Fostul său coleg de la Astra vândut în China, la Dalian Yifang, şi fiind un tip excentric, cu zeci de tatuaje, a anunţat că-şi va mări colecţia dacă va trece de grupele Euro, iar o finală ar echivala cu un desen pe limbă.

Şumudică, în război cu steliştii: le dă replici din B.D.!

Directorul sportiv al Stelei, Mihai Stoica, a sugerat că Astra a câştigat lejer cu ASA, 4-1, mureşenii lăsându-se bătuţi. În plus, giurgiuvenii ar fi avut parte şi de ajutorul arbitrilor. După acest anunţ, antrenorul liderului, Marius Şumudică, a tunat: “Meme Stoica este prea mare pentru noi şi pentru fotbalul românesc ca să-i răspund eu. Îi aduc doar aminte de un simplu refren din BD: «Fă-te om, fă-te om, alungă gândul necurat»”. Tehnicianul i-a „înţepat” şi pe Duckadam şi Hagi, primul susţinând că Astra nu merită să câştige titlul, iar „Regele” dând de înţeles că giurgiuvenii au susţinere din partea FRF. „Îi spun acestui simbol FCSB-ist că Steaua nu a pierdut campionatul, Astra l-a câştigat fiindcă a condus încă din tur, iar Hagi nu ştiu ce a vrut să spună. Ca antrenor, săracul, nu a reuşit să mă bată. Începea meciul în sacou şi îl termina în tricou. Nu ştiu dacă avea maiou pe dedesubt”, a comentat “Şumi”, care ar putea ajunge iar la Comisia de Disciplină după ce le-a arătat semne obscene fanilor la meciul cu ASA.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net