De la centrala telefonică, star la Manchester

Ultima actualizare:

    Eric Bailly a fost cumpărat  de Manchester United cu  38 de milioane de euroFoto: Guliver/ Getty Images
Eric Bailly a fost cumpărat de Manchester United cu 38 de milioane de euroFoto: Guliver/ Getty Images

Fotbalul s-a pus atât de bine la punct încât romantismul său aproape a dispărut şi a încetat să mai fie un sport al săracilor. În ultima vreme, fără să faci junioratul la o academie serioasă, în condiţii bune, e aproape imposibil să mai ajungi în vârf. Câteodată, acest sport se întoarce însă la origini.

Cei care reuşesc să spargă barierele sociale sunt tot mai puţini, chiar dacă şanse la vârste fragede primesc mulţi. E cazul lui Eric Bailly, noua vedetă din apărarea lui Manchester United. Ivorianul a fost desemnat omul meciului în trei din cele patru partide jucate de trupa lui Mourinho în acest sezon de Premier League.

Fundaşul central, 22 de ani, a costat 38 de milioane de euro, bani plătiţi de britanici lui Villareal, dar fotbalistul a avut o traictorie incredibilă până aici. Eric s-a născut într-o suburbie a Abidjanului, capitala Coastei de Fildeş, într-o familie modestă. Tatăl său e profesor, iar mama lui vinde haine într-un supermarket, locuri de muncă plătite decent în Africa.

Totuşi, Eric a trebuit să muncească de mic pentru a se întreţine. Tot ce a găsit la vârsta de 14 ani, când s-a lăsat de şcoală, a fost să aibă grijă de o cabină telefonică dintr-o centrală a unei poşte. Salariul lui era modest şi se mărea doar colectând resturile lăsate de cei care foloseau cabina lui.

Cu aceşti bani fugea la tot felul de trialuri pentru a deveni fotbalist profesionist, singurul lui vis. A ajuns la Abia Stars, un club foarte modest, dar pe la care treceau des tot felul de scouteri europeni. Acolo a fost văzut de cei de la Espanyol, care l-au cumpărat cu 20.000 de euro pe când avea doar 16 ani. În Spania a mers singur, fără salariu, pentru că era junior, şi fără să ştie limba.

Doi ani a stat pe bară din cauza regulilor stricte ale UE cu privire la dreptul de muncă al non-europenilor. Un sezon a jucat pentru Espanyol B, iar apoi a prins 5 meciuri la prima echipă. Villareal l-a cumpărat în 2015 cu 5,7 milioane de euro, iar după un sezon fantastic a primit telefonul magic. „Salut! Sunt Jose Mourinho. Vrei să vii la Manchester United?”, a sunat vocea de la celălalt capăt al firului.

A zis da, iar acum englezii spun că va deveni unul dintre cei mai buni fundaşi din istoria fotbalului.

Întâlnire inedită cu soţia

Eric Bailly s-a căsătorit în această vară cu Vanessa, o tânără pe care a cunoscut-o pe vremea când el muncea la aceeaşi magică centrală telefonică. I-a lăsat câţiva franci şi s-au împrietenit. Mai târziu a adus-o în Spania, iar acum îşi caută o casă în zona Manchester.

Deocamdată locuiesc la un hotel din oraş, dar nu sunt satisfăcuţi, pentru că îşi doresc un copil. Şi totul s-a întâmplat în doar şase ani, parcă pe repede înainte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net