De la Arieşul Turda la FC Barcelona! Marile pericole pentru FCSB în Israel

Ultima actualizare:

    Nwakaeme (stânga) şi-a început cariera la Turda
Nwakaeme (stânga) şi-a început cariera la Turda

Din postura de lider al grupei G din Liga Europa, cu două victorii din două meciuri, FCSB întâlneşte în această seară, de la ora 20.00, echipa israeliană Hapoel Beer-Sheva, în etapa a treia a competiţiei.

Meciurile tur-retur cu cei de la Hapoel pot consfinţi calificarea matematică a FCSB-ului în primăvara europeană, asta în cazul în care roş-aşbaştrii vor obţine cel puţin patru puncte din cele şase puse în joc.

La prima vedere, israelienii de la Beer-Sheva reprezintă o necunoscută totală pentru fotbalul românesc. Gruparea care a câştigat ultimele două ediţii de campionat în israel nu are în componenţă nume mari, dar impresionează prin forţa de grup, mai ales pe teren propriu, cu ajutorul fanilor.

Analizând lotul pe care îl are la dispoziţie antrenorul Barak Bakhar, doi fotbalişti ne atrag atenţia în mod special. În primul rând, "nouarul" nigerian Anthony Nwakaeme e golgheterul lui Hapoel în ultimele două stagiuni. Atacantul de 28 de ani şi-a început cariera profesionistă în România, fiind cumpărat în 2010 de Universitatea Cluj. Pentru a prinde experienţă, "şepcile roşii" l-au împrumutat pe Nwakaeme la gruparea de ligă secundă Arieşul Turda, acolo unde africanul a început să dea goluri pe bandă rulantă. Evident, cei de la Universitatea l-au chemat înapoi, pentru ca în 2012 să fie achiziţionat de Petrolul Ploieşti, echipă pentru care n-a jucat însă decât în trei meciuri, fără a înscrie. Ca urmare, Nwakaeme s-a întors la Cluj, iar în 2013 şi-a început aventura în Israel, mai întâi la Hapoel Raanana, apoi la adversara de astăzi a roş-albaştrilor.


    Cuenca, în tricoul Barcelonei
Cuenca, în tricoul Barcelonei

Al doilea nume care stârneşte fiori în tabăra FCSB-ului este Isaac Cuenca, o fostă mare speranţă a catalanilor de la FC Barcelona. În 2011, la numai 20 de ani, Cuenca era unul dintre jucătorii care încercau să-şi câştige un loc de titular în echipa "patronată" de Leo Messi. O accidentare la genunchi i-a influenţat cariera lui Cuenca, iar Barcelona l-a împrumutat la Ajax Amsterdam în 2013. De-aici,traseul talentatului mijlocaş de bandă a fost unul descendent, Cuenca trecând pe la Deportivo La Coruna, Granada şi Bursaspor înainte de a semna cu Hapoel Beer-Sheva.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net