De ce nu mai e Steaua favorită la titlu!

Ultima actualizare:

    Stelistul Varela a departe de forma arătată în sezonul trecut Foto: Răzvan Păsărică
Stelistul Varela a departe de forma arătată în sezonul trecut Foto: Răzvan Păsărică

Steaua a început returul cu 13 puncte avans faţă de Târgu-Mureş, dar acum mai are unul singur. Acest lucru a fost pus pe seama unui miracol, dar motivele sunt cât se poate de pământeşti. Mai grav pentru roş-albaştrii e că logica duce spre o cădere liberă, finalizată cu rocada între Steaua şi ASA.

Cronologic, problemele pentru Steaua au început când s-au pierdut în favoarea MApN palmaresul şi sigla. Atunci s-a distras atenţia de la campionat, care părea deja câştigat, şi s-a întreţinut artificial un conflict al cărui singur efect a fost pierderea fanilor. Asta a dus la problema numărul doi, lipsa atmosferei la meciuri. E inadmisibil ca echipa de pe locul 1, campioana, considerată cea mai iubită din ţară, să joace cu 2.000 de spectatori în tribună. E clar că jucătorii nu se concentrează la fel, neavând cine să-i susţină şi să-i trezească în momentele grele. La toate acestea au fost adăugate grave erori de arbitraj, absente în tur. Dintr-o dată, ASA a început să semene tot mai mult cu influenta CFR Cluj, în anii când trupa lui Paskany câştiga titlul. Ardelenii au devenit protejaţii fluieraşilor, iar roş-albaştrii au început să fie ciupiţi la fiecare meci, în momente cheie. Toate acestea n-ar fi fost posibile dacă Gigi Becali ar mai fi cel de odininoară. Patronul Stelei e însă legat de mâini şi de picioare, pentru că, fiind eliberat condiţionat, nu-şi mai permite să treacă nici pe roşu, cu atât mai puţin să încerce jocuri de culise periculoase, care să-l aducă în conflict cu legea. Cum nici presiune mediatică nu mai face, aceasta fiind probabil şi ea o condiţie în decizia de eliberare, Becali nu poate decât să fiarbă în tribună, cu limba legată, uitându-se cum titlul îi scapă din mână. Toate pot avea însă o miză şi mai mare. Dacă există ceva real în teoria conspiraţiei potrivit căreia generalii vor să-i fure Steaua lui Becali, acum e momentul cel mai prielnic.

Banii lui Gigi Becali au salvat Braşovul în iarnă

FC Braşov a avut iarna trecută grave probleme financiare şi s-a luat la un moment dat în discuţie chiar retragerea prematură din campionat. Fostul preşedinte al „Stegarilor” a dezvăluit însă cum salvarea a venit tocmai din Ghencea. „În iarnă am fost aproape de a nu începe campionatul. Am avut noroc cu transferul lui Rareş Enceanu la Steaua. Şi, fără transferul lui Mateiu nu luam licenţa”, a declarat Constantin Zotta. Jucătorul de 21 de ani a fost cumpărat de trupa lui Gigi Becali cu 500.000 de euro, iar CS U Craiova a plătit tot atât pentru Alexandru Mateiu. Aceşti bani au rezolvat însă doar temporar problemele Braşovului, jucătorii lui Niculae fiind din nou neplătiţi de luni bune.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net