A dat un gol cât un transfer

Ultima actualizare:

    Alex Chipciu a înscris golul victoriei din alunecare, şutând din interiorul careuluiFoto: Mediafax
Alex Chipciu a înscris golul victoriei din alunecare, şutând din interiorul careuluiFoto: Mediafax

Alex Chipciu (25 de ani) e unul dintre jucătorii care vor primi undă verde la un transfer în străinătate în cazul în care Steaua prinde grupele Ligii Campionilor. Suspendat în returul de la Sofia, şeptarul stelist speră ca golul său de pe „Arena Naţională” să fie decisiv în ecuaţia calificării.

Partida de marţi seară cu Ludogoreţ (1-0) are şanse mari să fie ultima în cupele europene la Steaua pentru Alex Chipciu. Eroul primei manşe din „dubla” cu campioana Bulgariei e în acest moment cel mai bine cotat jucător din lotul lui Gâlcă (4 milioane de euro, conform transfermarkt.de) şi următoarea marfă de export a roş-albaştrilor. „Dacă intrăm în grupe, mai mulţi jucători importanţi ne vor părăsi”, au recunoscut recent oficialii Stelei. Bineînţeles, Costel Gâlcă şi ceilalţi conducători din Ghencea se gândesc că îşi vor putea acoperi găurile cu cele 20 de milioane de euro proveniţi de la UEFA din calificarea în grupele celei mai importante competiţii continentale.

Are o cotă de 4 milioane de euro

Cum Gardoş a fost între timp transferat, Alex Chipciu şi Cristi Tănase ar fi următorii la rând. Iar acest lucru s-ar putea întâmpla chiar după returul cu Ludogoreţ de miercurea viitoare, dar până la finalul lunii august, atunci când expiră perioada de transferuri în campionatele din Vest. Blocat în această vară tocmai pentru a ajuta echipa să obţină calificarea în grupele Ligii, Chipciu n-a înşelat aşteptările. În returul cu Aktobe din turul trei preliminar a dat un gol care s-a dovedit decisiv, iar acum, cu Ludogoreţ, a pus-o pe Steaua în postura de favorită la calificare. Inevitabil, pentru Chipciu rămân şi regretele imenselor ocazii irosite până la golul eliberator dn minutul 88. „Nu ştiu dacă o să am puterea să revăd penalty-ul. Le cer scuze colegilor că am ratat şi i-am dezamăgit. De asemenea, îmi pare rău că am luat galben şi că nu voi putea juca la Sofia. Dar voi merge acolo să-i susţin”, a declarat internaţionalul Stelei.

Gâlcă a mizat pe Alex

Decizia lui Gâlcă de a-l folosi pe Chipciu vârf în dauna lui Keşeru i-a iritat pe o parte a suporterilor Stelei. „A fost o presiune foarte mare a publicului pe mine. Mă credeam mai iubit de fani, dar nu mai contează acum. Claudiu a marcat şase goluri, dar n-a fost decizia mea să joc. Antrenorul a hotărât, aşa a fost tactica”, a spus Chipciu, dezamăgit de reacţia fanilor.Pentru că Alex Chipciu mai are doi ani de contract (până la finalul anului 2016), Steaua are tot interesul să-l transfere cât mai repede, pe o sumă consistentă. În caz contrar, s-ar putea repeta cazul portarului Tătăruşanu, care a plecat din Ghencea liber de contract, fără ca steliştii să aibă ceva de câştigat din punct de vedere financiar.

Moţi, în conflict cu steliştii

La finalul meciului cu Ludogoreţ, Chipciu a avut o reacţie suprinzătoare la adresa lui Cosmin Moţi, românul din defensiva bulgarilor. „Lovea jucătorii când arbitrul nu se uita. În plus, mai e şi dinamovist. N-am cum să-l respect pe Moţi”, a spus Chipciu. Culmea, Chipciu şi Moţi vor fi colegi la echipa naţională pentru meciul cu Grecia de la începutul lunii septembrie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net