Dan Petrescu a pierdut Supercupa Chinei

Ultima actualizare:

    Antrenorul român Dan Petrescu a ratat primul trofeu al anului în China
Antrenorul român Dan Petrescu a ratat primul trofeu al anului în China

Dan Petrescu a mers cu mari speranțe în China, pentru al doilea sezon al său la Jiangsu Suning, dar în primul meci nu i-a ieșit. A fost nevoit să se încline în fața mult mai puternicei echipe conduse de Luis Felipe Scolari.

Patronii “Bursucului” au aruncat cu banii în pauza dintre sezoane, dar au făcut-o cam fără cap și fără să-l întrebe și pe antrenorul nostru. I-au dat afară mai mulți jucători chinezi, care reprezentau coloana echipei, și i-au adus în schimb două super-vedete, Alex Teixeira, de la Șahtior Donețk, și Ramires, de la Chelsea. Dan Petrescu i-a avertizat pe magnați că în ciuda valorii lor certe, aceștia nu pot suplini lipsa celor dați afară la kilogram, dar patronii n-au vrut să audă și i-au ordonat performanțe imediate.

Deși s-a revoltat și a fost la un pas să plece, fostul campion al României cu Unirea Urziceni s-a gândit la câți bani ar pierde dacă și-ar face ambiția cu chinezii, a înghițit în sec și a încercat să se conformeze. Din păcate pentru el și pentru Jiangsu, a cam avut dreptate. Chiar cu Ramires și Jo, ambii trecuți prin Premier League, în teren din primul minut, și cu Alex Teixeira, intrat abia la pauză, trupa din Nanjing a fost net depășită de campioana Guangzhou Evergrande.

Băieții antrenați de fostul antrenor al Braziliei au rezolvat partida de la Chongqing încă din primele 45 de minute, dubla lui Ricardo Goulart din minutele 14 și 39 fiind suficientă pentru stabilirea rezultatului final și al câștigătoarei Supercupei Chinei. Pentru Petrescu și Jiangsu urmează două meciuri foarte grele, care îi pot decide viitorul la echipă. Marți joacă împotriva sud-coreenilor de la Jeonbuk Motors, în Liga Campionilor Asiei, iar sâmbătă e debutul în campionat, cu Shandong Luneng.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net