Cupele europene au un nou format. Avantaj Steaua!

Ultima actualizare:

    Steliştii vor avea de câştigat din noile reguli impuse de UEFA
Steliştii vor avea de câştigat din noile reguli impuse de UEFA

UEFA a modificat formatul cupelor europene, roş-albaştrii urmând să fie avantajaţi de performanţele din trecut.

Succesele din urmă cu 30 de ani (Cupa Campionilor din 1986 şi Supercupa Europei din 1987) o vor aduce pe Steaua mult mai în faţă în ceea ce priveşte coeficientul de club, cu avantaje considerabile începând din 2018 în competiţiile continentale. UEFA va implementa un nou sistem de calculare a coeficienţilor, anunţând că echipele care au trofee internaţionale în vitrină vor fi privilegiate. Astfel, drumul Stelei spre viitoarele ediţii ale grupelor Ligii Campionilor se anunţă unul mult mai uşor, din postura de cap de serie la tragerile la sorţi.

De asemenea, se anunţă vremuri mai bune pentru toate formaţiile româneşti care vor face performanţă în cupele europene. Asta pentru că UEFA a pregătit o suplimentare a premiilor în bani, urmând să crească bonusurile pentru rezultatele obţinute, în paralel cu scăderea cotelor de market-pool.

O altă modificare importantă adusă de forul european Ligii Campionilor va scuti echipele noastre de meciuri de foc în preliminarii, aşa cum a fost „dubla” Stelei cu Manchester City. Din 2018, primele patru campionate din Europa (în momentul de faţă Spania, Anglia, Italia şi Germania) vor trimite câte patru formaţii direct în grupele Ligii, astfel că meciurile din play-off vor fi mai abordabile.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net