Cum au realizat fanii «câinilor» farsa secolului

Ultima actualizare:
Aşa ar fi trebuit să arate  coregrafia promisă
Aşa ar fi trebuit să arate coregrafia promisă

Câţiva ultraşi dinamovişti s-au dat drept stelişti stabiliţi în străinătate şi l-au păcălit pe Gigi Becali că vor face o coregrafie specială la meciul cu Manchester City, patronul fiind de acord aflând că totul e gratis. Suporterii roş-albi s-au lăudat că locuiesc în Germania şi că s-au ocupat cu spectacolul din tribune pe marile stadioane din această ţară. I-au prezentat lui Becali câteva dintre “opere”, plus cea pregătită la meciul cu englezii, una legată de succesul de la Sevilla de acum 30 de ani.

În realitate, mesajul “Doar Dinamo Bucureşti” a tronat pe întreaga tribună a doua. La începutul lunii s-a tras la sorţi meciul din play-off-ul Ligii Campionilor, Steaua urmând să joace turul acasă cu Manchester City. Cum după acest duel e programat imediat şi derby-ul cu Dinamo, suporterii “câinilor” au pus la cale un plan incredibil. Pentru a-i umili pe rivali şi pe plan internaţional s-au gândit să facă ceva de impact. Astfel, cu câteva zile înaintea partidei cu City au luat legătura cu Gigi Becali şi au susţinut că sunt fanatici roş-albaştri, dar care trăiesc în Germania, iar dorinţa lor e să execute o coregrafie unică. Urma să fie scris anul 1986, numele Sevilla şi 2016, adică se onorau cele trei decenii scurse de când “militarii” au cucerit Cupa Campionilor Europeni.


    Aşa ar fi trebuit să arate  coregrafia promisă
Aşa ar fi trebuit să arate coregrafia promisă

S-a discutat şi de partea financiară, însă “steliştii” s-au mulţumit să facă prima dată totul gratis, urmând ca restul spectacolelor să fie plătite. În dimineaţa jocului, dinamoviştii deghizaţi au intrat pe Arena Naţională şi la tribuna a doua au aşezat pe scaune veste alb-roşii şi câte un anunţ în care se spunea că cei care le vor îmbrăca nu trebuie să-şi schimbe locul, pentru a nu strica coregrafia, şi sub nici o formă nu trebuie să le dea jos. Apoi, când adevăraţii suporteri roş-albaştrii au ajuns la stadion şi s-au îmbrăcat s-a format mesajul “Doar Dinamo Bucureşti”. După minute bune, crainicul a sesizat farsa, i-a îndemnat să renunţe la veste, însă cei din tribune se pozau fericiţi în alb şi roşu neînţelegând ce se întâmplă. Când au observat, fotoreporterii şi cameramanii înregistraseră deja imaginile ce vor intra în istoria fenomenului ultras. “Ce Dinamo? Erau unii din Elveţia sau Olanda şi au zis că fac ei gratis coregrafia, acum vezi Doamne e mare şmecherie”, s-a scuzat Becali.

Coregrafia a făcut înconjurul lumii. Gestul celor din “Ştefan cel Mare” a fost tratat pe larg în întreaga presă. “O adevărată insultă pentru suporterii Stelei, într-o seară şi mai amară după cele cinci goluri marcate de Manchester City: a fost cea mai grea înfrângere din istoria clubului român”, au spus italienii de la Gazzetta dello Sport. “Oficialilor de la Steaua li s-au înroşit feţele după farsa organizată de suporterii rivalilor de la Dinamo, care au sabotat coregrafia dinaintea meciului cu Manchester City”, au scris şi englezii de la The Guardian. “Fanii Stelei au fost «trolaţi» perfect de rivalii de la Dinamo înaintea meciului cu Manchester City”, a titrat şi Fox Sports. “Fanii Stelei au fost victimele uneia dintre cele mai mari farse din istorie”, s-a scris pe joe.co.uk. “Pentru cine nu ştie, farsa pusă în scenă de Dinamo este echivalentă cu o acţiune similară a celor de la Manchester United pe Etihad în ziua în care vine FC Barcelona”, se explică în Metro. 

Precedentul Yale. Rivalitatea dintre Yale şi Harvard este cunoscută la nivel global, studenţii celor două universităţi duelându-se în domenii vaste. În 2004, la un meci de fotbal american, cei de la Yale i-au păcălit pe duşmani, iar cei de la Harvard “s-au trezit” că au scris din plăcuţe de carton “We suck”, în sensul de “Suntem fraieri”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara, castigatoarea Cupei Romaniei (Sportpictures) jpg
Gica Hagi 1 1280x720 jpg
Ianis Hagi (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Radu Dragusin (EPA) jpg
Darya Klishina jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net