Cu MM Stoica la închisoare, Steaua e varză la transferuri

Ultima actualizare:

    Stelistul Gregory  Tade a dezamăgit  până acum la  echipa campioană
Stelistul Gregory Tade a dezamăgit până acum la echipa campioană

Steaua a fost în ultimii ani cea mai stabilă echipă din punct de vedere financiar, iar asta i-a permis să transfere cam tot ce i-a poftit inima. Fără inspiraţie şi fără un ochi fin, banii n-au adus însă fericirea. Dezamăgirile numite Tade, Alcenat şi Papp spun totul şi exemplele continuă.

Căderea a început în sezonul 2014-2015, când Steaua a câştigat campionatul târându-se efectiv prin noroi. Atunci au venit la echipă jucători ca Papp, Breveeld, Luchin, Lemnaru, Ţucudean, Bourceanu, Arlauskis, Tamaş sau Guilherme. Dintre toţi, doar portarul lituanian a fost la nivelul aşteptat, doar că acesta a plecat gratis, la final de contract.

Restul au fost daţi afară, iar cei rămaşi, Papp, Breveeld şi Guilherme, sunt total din alt film. Anul acesta, gluma s-a îngroşat însă şi mai mult, deşi s-au plătit alţi bani grei. Gregory Tade e sub orice critică, haitianul Alcenat, cel mai bine cotat fundaş dreapta din ţară, a ajuns rezerva lui Râpă, iar Hamroun, Muniru şi Tahar Aymen s-au stins ca un foc de paie după un start bunicel. Mai rămâne doar ca şi Kharja s-o dea în bară şi scenariul e complet.

N-a fost însă tot timpul aşa. Până ca managerul Mihai Stoica şi patronul Gigi Becali să fie arestaţi, Steaua învârtea banii cu furca.În perioada 2010-2014, roş-albaştrii se transformaseră în adevăraţi alchimişti, pe orice puneau mâna transformând imediat în aur. Pentru sezonul 2010-2011, în Ghencea au ajuns întăriri ca Florin Gardoş, Pablo Brandan, Geraldo Alves sau Iasmin Latovlevic, jucători pe care s-au luat apoi multe milioane de euro şi care au făcut echipa campioană şi au calificat-o în grupele competiţiilor europene. Apoi, în stagiunea următoare, Steaua a avut o nouă campanie de geniu, aducându-i pe Vlad Chiricheş, Alex Bourceanu şi Raul Rusescu, pe care s-a încasat în total peste 15 milioane de euro. Au venit însă şi Andrei Prepeliţă, căpitan şi om de bază patru ani, dar şi Alex Chipciu, probabil următoarea vânzare pe bani grei.

În pauza de dinaintea campaniei 2012-2013 au ajuns în Ghencea în vârf de formă Pintilii, Nikolic, Szukala şi Popa plecaţi ulterior pe profit considerabil, cu excepţia „Motoretei”. Nu în ultimul rând, pentru sezonul 2013-2014 au întărit echipa actualul căpitan, Fernando Varela, noul decar, Nicuşor Stanciu, magicianul Sânmărtean, golgheterul Keşeru şi alte două vârfuri care l-ar eclipsa pe Tade: Kapetanos şi Piovaccari. Nu trebuie să mai explicăm că primii doi sunt singurele mine de aur aflate încă în proprietatea lui Becali, iar pe Sânmărtean şi Keşeru s-a luat în jur de 5 milioane de euro de la Al-Ittihad şi Al-Gharafa. Cu o asemenea evidenţă în faţă, steliştii ar trebui să-şi de un restart imediat la nivel de achiziţii, în caz contrar riscând să piardă prosteşte ce au agonisit în anii buni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net