Cu Keşeru se fac 30 de milioane €

Ultima actualizare:

    Keşeru a fost golgeterul  absolut al fotbalului  românesc în anul 2014Foto: Răzvan Păsărică
Keşeru a fost golgeterul absolut al fotbalului românesc în anul 2014Foto: Răzvan Păsărică

Gigi Becali a ajuns miliardar ştiind când să cumpere şi când să vândă. Acelaşi principiu speculativ l-a aplicat şi în fotbal, cu aceleaşi rezultate profitabile. N-o să ne întoarcem până la Mirel Rădoi sau Claudiu Răducanu, ci până în era apropiată, în intervalul Vlad Chiricheş - Claudiu Keşeru.

Un simplu calcul ne arată venituri de 30 de milioane de euro şi profit de 25 de milioane de euro. Iată cum se fac banii dacă eşti inspirat şi curajos, pornind de la prezent, spre trecut.

Claudiu Keşeru.

Claudiu Keşeru
Claudiu Keşeru

E ultima bombă pe care Steaua e pe cale s-o dea în acest start de 2015. Atacantul de 28 de ani a venit în ianuarie 2014 de la Bastia pentru 1,5 milioane de euro şi într-un singur an aproape şi-a triplat cota. Al-Nassr, liderul din Arabia Saudită, a fost impresionată de cele 20 de goluri marcate pentru Steaua doar în campionat şi a făcut o ofertă de nerefuzat: 4 milioane de euro. Răspunsul: de ce, nu?Vlad Chiricheş.

Vlad Chiricheş
Vlad Chiricheş

Este de departe cel mai valoros produs vândut de Steaua până acum, 10 milioane de euro obţinute în vara lui 2013 de la Tottenham Hotspur. Din această sumă, 90% reprezintă profit, în condiţiile în care fundaşul central a venit de la Pandurii Târgu Jiu pe doar un milion de euro.  Orice s-ar spune, asta da afacere, mai ales pentru un apărător.Alexandru Bourceanu.

Alexandru Bourceanu
Alexandru Bourceanu

A reprezentat şi el un chilipir pentru Gigi Becali, care a plătit Politehnicii Timişoara în 2012 aproximativ 750.000 de euro. În scurt timp, tenacele mijlocaş defensiv a devenit căpitanul Stelei şi a produs prin vânzarea lui în Turcia un profit de 100%. Asta pentru că Trabzonspor a plătit pentru Bourceanu în urmă cu un an 1,5 milioane de euro.Raul Rusescu.

Raul Rusescu
Raul Rusescu

Chiar dacă n-a confirmat la Sevilla, care l-a împrumutat la Braga şi apoi înapoi în Ghencea, nu e treaba Stelei. Tot ce contează pentru clubul din Ghencea e că în iulie 2011 a plătit Urziceniului 500.000 de euro, iar fix doi ani mai târziu lua de la spanioli 2,5 milioane de euro, adică de cinci ori mai mult decât a investit iniţial.Florin Gardoş.

Florin Gardoş
Florin Gardoş

Sătmăreanul a fost şi el un alt tun dat de Steaua în trecutul apropiat. Mulţi au strâmbat din nas când în vara lui 2010, roş-albaştrii plăteau modica sumă de 250.000 de euro pentru un puşti de 21 de ani, care nu impresionase la Concordia Chiajna decât prin înălţime. Vara trecută, când Southampton a oferit 7,5 milioane de euro în schimbul lui Gardoş, nimeni n-a mai râs.Mihai Pintilii.

Mihai Pintilii
Mihai Pintilii

Cealaltă jumătate a lui Alexandru Bourceanu a costat-o pe Steaua 1 milion de euro şi a venit din aceeaşi sursă ca şi Chiricheş: Pandurii Târgu Jiu. La început a părut mult pentru un fotbalist care se apropia de vârsta de 30 de ani, dar când a plecat la Al-Hilal pe 2,5 milioane de euro, mutarea s-a dovedit a fi din nou inspirată. Aici a pus însă umărul şi Laurenţiu Reghecampf, care a garantat pentru jucător în faţa arabilor.Lucian Sânmărtean.

Lucian Sânmărtean
Lucian Sânmărtean

Ne-a încântat pe final de carieră la Vaslui şi apoi la Steaua, care a riscat şi a plătit pe „Diamantul” etern neşlefuit  500.000 de euro. Acesta a ajutat trupa din Ghencea în campania europeană 2014-2015, dar la 34 de ani, a fugit şi el după bani, ajuns în criză de timp. Steaua şi-a recuperat însă investiţia de la Al-Ittihad, poate chiar cu ceva profit.Lukasz Szukala.

Lukasz Szukala
Lukasz Szukala

Fundaşul polonez a fost pe cât de bun, pe atât de discret. Timp de două sezoane şi jumătate a fost om de bază la Steaua, care l-a adus de la Petrolul în 2012 pentru 300.000 de euro. Saudiţii lui Victor Piţurcă l-au transferat pentru 800.000 de euro, sumă absolut satisfăcătoare, având în vedere că şi Szukala a schimbat prefixul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și Harry, Foto Getty (2) jpg
image
image
image
image
image
image
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net