Cu ei vrea Astra în Liga Campionilor!

Ultima actualizare:

    Budescu ar putea reveni în România după 6 luni petrecute în ChinaFoto: Sportpictures.eu
Budescu ar putea reveni în România după 6 luni petrecute în ChinaFoto: Sportpictures.eu

Astra Giurgiu a detonat bomba în acest sezon şi a câştigat campionatul în România, dar nu s-a îmbogăţit încă de pe urma acestui succes. Garantaţi sunt în acest moment doar 4 milioane de euro din drepturile TV şi încă 1,5 milioane de euro pentru primele tururi din Europa. Astfel, planul de achiziţii şi vânzări trebuie alcătuit foarte atent.

Cine se aştepta că Marius Şumudică, sau cine va veni în locul său în cazul unei despărţiri, va avea la dispoziţie un buget nelimitat, se înşală amarnic. Ioan Niculae are la Astra cam aceeaşi strategie ca Becali la Steaua, adică să vadă clubul autofinanţându-se. Cum cele 5,5 milioane de euro asigură doar linişte şi buget pentru un singur sezon, la transferuri e indicată cumpătare maximă, deşi e clar că pentru a forţa intrarea în grupele Ligii Campionilor trebuie menţinuţi jucătorii de bază care au ieşit campioni şi aduşi câţiva foarte buni în plus. E foarte puţin probabil ca aceste condiţii să fie însă îndeplinite simultan şi cel mai probabil giurgiuvenii se vor despărţi de jucători cu oferte bune, ca Valerică Găman, Silviu Lung Junior sau Denis Alibec. În plus, Seto trebuie să se întoarcă în Turcia, de unde a fost împrumutat, iar Geraldo Alves şi Filipe Teixeira au spus că vor pleca dacă nu-şi vor primi toţi banii, ultimul având chiar memoriu depus la FRF. Cum e greu de crezut că şefii campioanei îi vor întoarce din drum pe toţi aceşti jucători, privirile se îndreaptă spre posibilele veniri. Antrenorul Marius Şumudică îl doreşte la echipă pe Cristi Săpunaru, rapidist cu care a lucrat foarte bine în Giuleşti. Preşedintele Dani Coman negociază cu Adrian Mutu, pe care îl vrea pentru a da greutate vestiarului, iar Petre Buduru, mâna dreaptă a lui Ioan Niculae, negociază cu chinezii de la Dalian un împrumut al lui Constantin Budescu. Exceptându-i pe aceştia, conducătorii Astrei trebuie să se gândească urgent la un portar, la doi fundaşi centrali şi la un vârf veritabil. Probleme mari ar fi şi dacă ar pleca Junior Morais, caz în care ar fi nevoie şi de un fundaş lateral.  Totul poate fi reconfigurat după Campionatul European, când se va şti exact cine pleacă şi cine rămâne la Astra pentru preliminariile cupelor europene şi startul viitorului sezon.

Alibec e urmărit de cluburi din Germania

Denis Alibec a făcut un sezon fantastic în Liga I şi dacă va reuşi ceva notabil şi cu naţionala României, la Euro 2016, are şanse minime să-l mai prindă sezonul viitor la Astra. Colegul lui de cameră a dezvăluit unde este dorit tânărul atacant. ”Impresarii din Germania care îl urmăresc pe Denis îl sună şi el îi direcţionează către mine, să vorbesc cu ei. Poate juca la cele mai tari cluburi”, a declarat Florin Lovin.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net