Cu ei se bate Mutu în India

Ultima actualizare:

    Nikolas Anelka  a făcut istorie  sub culorile  Franţei sau ale  formaţiei Chelsea
Nikolas Anelka a făcut istorie sub culorile Franţei sau ale formaţiei Chelsea

Francezul Anelka şi brazilianul Roberto Carlos sunt cei mai cunoscuţi jucători care se vor duela cu atacantul român în Superliga Indiană.

La FC Pune, Adi Mutu a fost adus ca jucător-vedetă, poziţie privilegiată care există la fiecare dintre cele opt echipe participante în mini-campionatul programat să ia startul la începutul lunii octombrie. Toţi se află la apusul carierelor, fiind trecuţi bine de 30 de ani.

Anul trecut, la prima ediţie a competiţiei create să promoveze fotbalul în India, spectacolul a fost asigurat de nume celebre, precum Del Piero, Trezeguet, Pires sau Ljungberg. Ar fi trebuit să se afle şi Mutu printre ei, dar românul a ratat transferul la FC Pune din cauza unor piedici birocratice.

Adrian Mutu
Adrian Mutu

Semnând un contract pe două sezoane, Mutu va ajunge în cele din urmă în India pentru sezonul din 2015 al Superligii. În perioada octombrie – decembrie, cele opt francize se vor confrunta într-un mini-campionat (14 etape, tur-retur), urmând ca învingătoarea să fie decisă de un play-off (semifinale şi finală) între primele patru clasate. După modelul american, indienii au creat reguli speciale pentru transferuri. Astfel, fiecare club are dreptul la un singur jucător „marquee”, care va juca rolul de vedetă, urmând să încaseze şi cei mai mulţi bani. De exemplu, pentru cele trei luni în India, Mutu va primi 500.000 de euro, dar veniturile sale ar putea creşte în funcţie de profitul realizat de franciza celor de la Pune.

Roberto Carlos  a jucat ani buni în  naţionala Braziliei  şi la Real Madrid
Roberto Carlos a jucat ani buni în naţionala Braziliei şi la Real Madrid

Multe vedete sunt antrenori-jucători

Rolul lui Mutu la FC Pune e jucat de alţi şapte jucători consacraţi în fotbalul mondial. Cel mai cunoscut e de departe brazilianul Roberto Carlos, care la 42 de ani va fi antrenor-jucător la Delhi Dynamos. O dublă funcţie va avea şi francezul Nicolas Anelka. La Mumbay, pe lângă faptul că va da goluri în teren, Anelka se va ocupa şi de pregătirea echipei. Dacă Roberto Carlos şi Anelka sunt antrenori-jucători, Adi Mutu va asculta la Pune de indicaţiile unui tehnician englez, fostul internaţional David Platt. Alţi doi brazilieni care au cochetat în trecut cu naţionala auri-verde, fundaşul Lucio şi mijlocaşul Elano, au fost atraşi în proiectele celor de la Goa, respectiv Chennaiyin. De asemenea, printre rivalii lui Mutu se numără şi doi portughezi destul de cunoscuţi, Simao Sabrosa şi Helder Postiga, precum şi un iberic, fundaşul Marchena, campion mondial cu Spania în 2010.

Jucătorii-vedetă din Superliga Indiană

Echipă    Vedetă    Vârstă

FC Pune    Adrian Mutu (România)    36

Delhi Dynamos    Roberto Carlos (Brazilia)    42

Mumbai City    Nicolas Anelka (Franţa)    36

Atletico de Kolkata    Helder Postiga (Portugalia)    33

Chennaiyin    Elano (Brazilia)    34

Goa    Lucio (Brazilia)    37

Kerala Blasters    Carlos Marchena (Spania)    36

NorthEast United    Simao Sabrosa (Portugalia)    35

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net