Cristi Ganea, de la căpşuni, erou în Liga Campionilor

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ce n-a făcut FCSB, a reuşit Viitorul. Echipa lui Gică Hagi a câştigat prima manşă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor, 1-0 cu ciprioţii de la Apoel Nicosia. Unicul gol a fost marcat de Cristi Ganea, dintr-o lovitură liberă senzaţional executată.

Click! vă prezintă povestea incredibilă a eroului constănţenilor, un copil plecat în Spania alături de părinţii care-şi căutau de muncă, dar readus în ţară de pasiunea pentru fotbal.

Viitorul are prima şansă la calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor, după succesul obţinut la Ovidiu în compania ciprioţilor de la Apoel Nicosia. Eroul echipei lui Gică Hagi a fost Cristi Ganea, fundaşul-golgheter reuşind un şut superb din lovitură liberă, execuţia fotbalistului de 25 de ani lăsându-l mască şi pe ”Rege”. 

Ganea are o poveste de viaţă desprinsă parcă din filme. S-a înscris la grupele de copii şi juniori de la Inter Viişoara, pe când avea 9 ani, impulsionat de tatăl său. 

La ceva timp distanţă, părinţii au decis, însă, să plece la muncă în Spania, la fel ca alte sute de mii de români în căutarea unui trai mai bun. ”Ai mei au plecat la Bilbao. M-am dus să joc la o echipă dintr-un sat de acolo. Au venit de la Athletic Bilbao că vor să mă ia. Dar ei nu ştiau că sunt român. Acolo nu se poate: Bilbao nu transferă decât basci. Am făcut meciuri bune: aveam 15 ani şi dădeam 10-15 goluri, jucam în a doua ligă de juniori. Am jucat 5 ani în Bilbao, la vârsta de 18 ani a venit o ofertă de la Mallorca. De trei ani. Am decis să mă duc la ei, era o echipă de prima ligă din Spania. Nu se refuză. Nu am jucat decât pentru juniorii lor şi pentru Mallorca B”, mai spunea Ganea. 

O accidentare la metatarsian l-a ţinut 5 luni pe bară, iar contractul lui nu i-a mai fost prelungit. Aşa că a ajuns în ţară. A trecut pe la formaţiile ASA Târgu Mureş (2013), CSU Craiova (2013 - 2014), Săgeata Năvodari (2014-2015), FC Braşov (2015) şi, în cele din urmă, a fost recuperat de Gică Hagi, la începutul sezonului 2015 - 2016. Ganea şi-a făcut debutul şi la naţionala României, anul acesta, în amicalul câştigat de ”tricolori”, 3-2 cu Chile, pe  Cluj Arena.

S-a bucurat cu gândul la Dinamo

Eroul Viitorului, Cristi Ganea, a explicat cum a gândit execuţia care a adus unuicul gol al partidei: ” Am văzut cum s-a dus mingea, dar n-am văzut reluarea. Am vrut să dau peste zid. Am vazut unde stătea portarul”.  Fundaşul a recunoscut faptul că bucuria s-a terminat miercuri după meci, pentru că toţi sunt cu gândul la următoarea partidă:” Trebuie să ne odihnim, duminică avem meci cu Dinamo şi săptămâna viitoare trebuie să mergem în Cipru şi să nu pierdem”.

Hagi, săgeţi către Becali

simeon stalpnicul png

Gică Hagi a savurat din plin victoria echipei sale în prima manşă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor. După joc, ”Regele” nu s-a putut abţine şi i-a transmis mesaje lui Gigi Becali, finanţatorul de la FCSB care a contestat la TAS titlul câştigat în Liga 1 de Viitorul: ”Încă o dată Steaua să înţeleagă că noi suntem campionii României. Sunt foarte fericit că am jucat mai bine ca Steaua, că am meritat să fim campioana României. Am demonstrat că meritam să fim campionii, că am făcut totul mult mai bine decât orice adversar”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net