Credeţi în minuni!

Ultima actualizare:

    De prestaţia lui Mutu depinde în mare măsură o posibilă revenire a PetroluluiFoto: Răzvan Păsărică
De prestaţia lui Mutu depinde în mare măsură o posibilă revenire a PetroluluiFoto: Răzvan Păsărică

Trupa lui Răzvan Lucescu poate produce surpriza diseară în Croaţia. „Lupii” au de recuperat o diferenţă de două goluri, dar de-a lungul timpului Dinamo sau Steaua au demonstrat că nimic nu e imposibil.

„La Zagreb trebuie să ne agăţăm de şansele noastre cu toată disperarea”, a anunţat Lucescu junior care şi-a motivat elevii vorbindu-le despre jocul de la Plzen unde au marcat patru goluri. „Lupii” au un lot de 22 de jucători pentru disputa cu croaţii şi singura absenţă de marcă e Geraldo, suspendat după meciul din tur.

Luptă şi pentru coeficientul UEFA

Într-adevăr, discursul antrenorului are acoperire şi nu mai departe de 2009 echipa din „Ştefan cel Mare” a arătat că poate depăşi şi un handicap de trei goluri în cupele europene. Apoi sunt exemplele din partea Stelei în care echipe ca Valencia sau Ajax au fost eliminate după ce în manşa tur se impuseseră cu 2-0. „Aşa cum s-a întâmplat să luăm acasă două goluri în ultimele minute deşi dominasem toată repriza, aşa putem ca pe terenul lor să fim noi cei care marcăm repede”, a anunţat şi Mutu.

Alte calificări dramatice ale echipelor româneşti în Europa

- Dinamo – Slovan Liberec – în ediţia 2009 – 2010 a Ligii Europa, „câinii” au jucat cu Slovan în play-off-ul pentru grupe. În tur, roş-albii au pierdut cu 3-0 la „masa verde”, dar în retur s-au impus cu 3-0 şi în cele din urmă s-au calificat după penalty-uri.

- Steaua – Croaţia Zagreb – în primul tur al Ligii Campionilor (ediţia 1993-1994) românii au pierdut în prima manşă, acasă, cu 2-1, însă au reuşit să se califice după ce pe terenul croaţilor au învins cu 3-2.

- Steaua – Valencia – în 16-imile Ligii Europa în sezonul 2004 – 2005 „militarii” au întors  rezultatul din tur (pierduseră cu 2-0) şi la finalul minutelor regulamentare scorul general era 2-2. Românii s-au impus la penalty-uri, 4-3, şi au produs una dintre cele mai mari suprize ale competiţiei.

- Steaua – Spartak Trnava – în 2012, roş-albaştrii au ajuns în play-off în Liga Europa după ce au trecut de echipa din Trnava. Adversarii câştigaseră cu 1-0 la Bucureşti, însă românii au învins cu 3-0 în deplasare.

- Steaua – Ajax – în 2013, cei din Ghencea au întâlnit pe olandezii de la Ajax. Batavii au învins cu 2-0 la Amsterdam, dar steliştii au reuşit să obţină acelaşi scor în retur şi la loviturile de departajare scorul a fost 4-2. Roş-albaştrii au ajuns astfel în optimile Ligii Europa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net