Cozonac şi circ în Liga 1

Ultima actualizare:

    Giurgiuvenii au fost primii la minge, dar nu au reuşit să-i învingă pe dinamovişti
Giurgiuvenii au fost primii la minge, dar nu au reuşit să-i învingă pe dinamovişti

Scenele de la meciul Astra – Dinamo (1-1) şi declaraţiile suculente ale antrenorului Şumudică prefaţează cum nu se poate mai bine lupta pentru întâietate în campionatul nostru. Bătălia din play-off debutează la finalul acestei săptămâni.

Joaca de-a punctele în Liga I s-a terminat. De marţi, campionatul intră în linie dreaptă, cu şase echipe care îşi dispută titlul şi locurile în cupele europene şi alte opt formaţii care se vor bate pentru evitarea retrogradării, dar cu zestrea de puncte înjumătăţită. În acest moment, cei mai frustraţi din cauza noului sistem competiţional par să fie cei de la Astra, care au terminat sezonul regulat pe primul loc. „Acum se taie cozonacul. Să vedem cu ce bucăţi de nucă  rămânem. Pentru mine s-a terminat campionatul. După 26 de etape, suntem campionii României”, a declarat Marius Şumudică, iritat de faptul că mai are de tras 10 runde, iar diferenţa faţă de urmăritoare s-a redus din cauza înjumătăţirii punctelor. Astfel, înainte de startul play-off-ului, la titlu speră inclusiv ASA Târgu Mureş, echipa lui Mutu având un deficit de numai şapte puncte comparativ cu Astra lui Şumudică. În acest interval se mai află Dinamo, Viitorul, Steaua şi Pandurii, toate cu speranţe întemeiate la prima poziţie. Nu încape nici o îndoială că lupta din play-off va fi una încrâncenată. Cel mai bun exemplu ne-a fost oferit de derby-ul Astra – Dinamo (1-1), disputat în ultima rundă a sezonului regulat. Erou a fost încă o dată Marius Şumudică, protagonistul unei scene comice petrecute pe marginea terenului. La un moment dat, lovit în umăr de o monedă aruncată din tribune, antrenorul Astrei s-a luat cu mâinile de cap, sugerând o lovitură mult mai gravă. N-a fost decât o simulare grosolană, cu care Şumudică n-a reuşit să păcălească pe nimeni.

Totuşi, tehnicianul a continuat să pozeze în victimă. „Nu e adevărat că am simulat. Am fost lovit în cap cu două monede de 50 de bani, sunt zgâriat. Au zburat zeci de brichete pe lângă mine. Pe iarbă era şi un telefon, un Nokia mai vechi, vai de mama lui”, a precizat antrenorul Astrei. „Au fost tensiuni mari în acest meci. Am fost nervoşi, dar am fost şi provocaţi. Şumudică a pus presiune aiurea pe arbitraj. În România, câştigă cine ţipă mai tare”, a completat antrenorul lui Dinamo, Mircea Rednic.

Se ştiu calificatele în cupele europene

Sistemul cu play-off, coroborat cu problemele de licenţiere ale celor de la Dinamo şi CFR Cluj, care n-au drept de joc în Europa, fac ca echipele româneşti participante în cupele continentale (ediţia 2016-2017) să fie deja cunoscute. Ţara noastră va fi reprezentată în viitoarea stagiune europeană de Astra, Steaua, Viitorul, Pandurii şi ASA Târgu Mureş. Campioana şi vicecampioana vor merge în preliminariile Ligii Campionilor, iar celelalte trei vor concura în Liga Europa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net