Costel Gâlcă, al treilea trofeu în 11 zile?

Ultima actualizare:

    Costel Gâlcă a anunţat ieri că meciul de diseară e ultimul pe banca Stelei, chiar dacă şi-ar fi dorit să continueFoto: Mediafax
Costel Gâlcă a anunţat ieri că meciul de diseară e ultimul pe banca Stelei, chiar dacă şi-ar fi dorit să continueFoto: Mediafax

Costel Gâlcă are 43 de ani şi conduce echipe din vara lui 2009. I-au trebuit şase ani pentru a-şi trece un trofeu în palmares, iar acum are şansa de a realiza „tripla”.

În iunie 2014, Gâlcă a preluat-o pe Steaua după ce Reghecampf a ales să ia calea ţărilor arabe. Mulţi nu au crezut că mutarea lui Gigi Becali e inspirată, în condiţiile în care fostul jucător al roş-albaştriilor nu a avut rezultate notabile ca antrenor. A fost la echipa secundă a spaniolilor de la Almeria, dar a stat o perioadă mică în sezonul 2009 – 2010. E adevărat că are ca scuză faptul că singurele două echipe locale din liga secundă s-au desfiinţat. A stat şomer, unul de lux fiindcă avea în buzunar licenţa PRO, până în vara lui 2013, când a preluat destinele echipe naţionale Under 17. A ratat calificarea la CE şi din vara trecută a ajuns la Steaua.

Concret, în palmaresul său nu exista niciun titlu şi nu i se dădeau mari şanse, mai ales că Gigi Becali e un tip care îşi pierde repede răbdarea în privinţa antrenorilor. Dar, a supravieţuit şi a devenit unul dintre cei mai longevivi oameni care au stat pe banca echipei: un an. Apoi, în doar 11 zile, poate avea trei realizări importante. La data de 20 mai a luat Cupa Ligii după ce Steaua s-a impus în faţa celor de la Pandurii, 3-0. A urmat joi seara încununarea cu laurii de campion, prin remiza de la Iaşi, 0-0, şi diseară sunt şanse mari pentru încă un trofeu. Formaţia sa e favorită, mai ales că adversara Universitatea Cluj are un lot alcătuit din rezerve şi juniori. A plecat Gravenberch, Benjamin van den Broek, Geoffrey Castillon, Leonidas Panagopoulos, iar jucătorul din Burkina Faso, Bambara, e la o acţiune a echipei naţionale. Astfel, Falub se va baza pe cei care au evoluat mai puţin şi va face completări cu tineri de la echipa a doua.

Cu drumul netezit, Gâlcă are şansa de a pleca cu capul sus de la Steaua, patronul Becali anunţând că Mirel Rădoi va prelua echipa. Cu noile trofee în buzunar lui Gâlcă nu-i va fi greu să-şi găsească o echipă şi, din câte se pare, el e în negocieri cu un club din ţările arabe. Oricum, financiar oferta e peste ceea ce câştiga la Steaua, adică 10.000 de euro lunar.

Fanii lui «U» Cluj iau cu asalt Arena Naţională

Suporterii clujeni vor veni în număr mare la meci, peste 2.000 anunţându-şi prezenţa. Ei vor sosi cu trenul în Capitală, cu trei ore înaintea startului partidei. Şi fanii stelişti s-au mobilizat, finala Cupei fiind o ocazie de a sărbători alături de favoriţi titlul, după ce festivitatea de decernare a trofeului a avut loc la Iaşi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net