Costache, omul care aduce succesul

Ultima actualizare:

    Costache a fost  eroul dinamoviştilor  la malul mării
Costache a fost eroul dinamoviştilor la malul mării

Dinamovistul Valentin Costache va împlini miercuri 19 ani şi şi-a făcut cadou un succes în faţa campioanei. A marcat singurul gol al meciului de la Ovidiu, cu Viitorul, reuşita venind însă după ce în debutul jocului a ratat cu poarta goală. Acum patru ani, mijlocaşul făcea naveta din Videle în Bucureşti pentru a juca fotbal. Era cel mai bun din grupa sa, iar la un meci al puştilor de la Centrul de Copii şi Juniori ai „câinilor” a asistat şi antrenorul de atunci al echipei mari, Flavius Stoican.

Impresionat de copilul care a reuşit o „dublă” în poarta Stelei, actuala FCSB, 3-1, l-a adus în lotul său. Treptat, a venit şi debutul în Liga I, dar primul gol a fost reuşit sub mandatul lui Mircea Rednic. „Puriul” a mizat pe el şi-n duelul cu FC Botoşani, Costache a înscris pentru 1-0, rezultat final. Era februarie anul trecut, însă dinamoviştii au decis apoi să-l împrumute la Afumaţi, în al doilea eşalon. Şi aici a punctat, o dată fiind decisiv. S-a întâmplat în iunie în faţa celor de la FC Braşov, 2-1, iar la sfârşitul lunii, când a expirat termenul de cedare, s-a întors în „Ştefan cel Mare”. 

Aici, Cosmin Contra a hotărât să-i dea o şansă şi în faţa campionilor de la Viitorul l-a titularizat. A început timid, trimiţând în bară de la un metru, deşi poarta era goală, dar s-a revanşat pe final. A adus trei puncte „câinilor” şi datorită lui Dinamo se menţine în topul clasamentului. „Portarul a alunecat, mi-am făcut preluarea prost, m-am grăbit şi am ratat. Nici nu am ridicat capul din pământ, eram prea concentrat să dau gol. Sunt tânăr şi n-am experienţă, asta a contat”, a explicat el faza din startul meciului. Apoi, a povestit cum a înscris: „Mi-am aşteptat colegii să le dau pasă, dar adversarii s-au repliat foarte repede. Portarul era ieşit un pic, am ştiut că se va duce pe centrare şi am ales să dau pe colţul scurt”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net