Costa Rica nu valorează nici cât golgheterul Mondialului

Ultima actualizare:

    Costaricanii au pornit în  sprint spre banca de rezerve  după calificarea în premieră  în sferturile de finală ale  Cupei MondialeFOTOGRAFII: REUTERS
Costaricanii au pornit în sprint spre banca de rezerve după calificarea în premieră în sferturile de finală ale Cupei MondialeFOTOGRAFII: REUTERS

Cei 23 de juc ători ai americanilor costă 32 milioane de euro, iar James Ro driguez valorează singur 45 milioane de euro.

Costa Rica a detonat trei bombe în faza grupelor, când a luat faţa campioanelor Anglia, Italia şi Uruguay, iar în optimi a mai explodat o dată.

Victima a fost de această dată campioana europeană Grecia, de care a trecut la penalty-uri, după 1-1 în timpul regulamentar, dar condiţiile în care americanii au realizat acest succes sunt incredibile. Rămâne de văzut doar dacă sâmbătă, la Salvador, mai poate produce o surpriză, în sfertul cu Olanda.

Căpitanul David Ruiz  este cel mai bine cotat  jucător al costaricanilor,  cu o valoare de  9 milioane de euro
Căpitanul David Ruiz este cel mai bine cotat jucător al costaricanilor, cu o valoare de 9 milioane de euro

Şocul cel mai mare vine din diferenţa de cotă de piaţă pe care o au costaricanii faţă de oricare altă echipă învinsă sau rămasă în competiţie la acest Mondial. Practic, Costa Rica a fost cea mai puţin valoroasă naţională venită în Brazilia, după Iran. Toţi jucătorii lui Jorge Luis Pinto costă 32 de milioane de euro, faţă de aproape 90 de milioane cât costă ultima victimă, Grecia, adică de trei ori mai puţin. Mai mult, la Mondial au fost prezenţi 27 de jucători care valorează individual mai mult decât tot lotul americanilor.

Cei mai valoroşi jucători ai costaricanilor sunt Bryan Ruiz, mijlocaşul lui Fulham, care costă nouă milioane de euro şi Joel Campbell, jucătorul lui Arsenal, care costă şase milioane de euro. Ultimul a fost împrumutat de Arsene Wenger la Olympiakos Pireu, în Grecia, dar ca o consecinţă a jocului extraordinar prestat de costarican, tehnicianul francez al londonezilor a spus că nu-l va mai ceda pe acesta, ci îl va păstra la echipă.

Jorge Luis Pinto Afanador, selecţionerul Costa Ricăi, este şi el un nume exotic pentru europeni. Deşi are 61 de ani, tehnicianul columbian este total necunoscut în afara lumii din America Latină, singura zonă unde a antrenat.

Are în palmares şase titluri de campion naţional, două cu Alianza Lima, în Peru, două cu Alajuelense, în Costa Rica, unul în Columbia, cu Deportivo Cucuta şi unul în Venezuela, cu Deportivo Tachira. Şi la nivel de naţionale are un trofeu, Copa Centroamericană, cu Costa Rica, în 2013.

Costaricanii sunt cei mai fericiţi oameni din lume

- În 2009 şi 2012 a fost votată ţara cu cei mai bucuroşi oameni de pe glob într-o analiză a Happy Planet Index.- Costa Rica este şi una dintre ţările cu cea mai alertă dezvoltare economică din lume, fiind în 2012 pe locul 62.- Are 4,7 milioane de locuitori, fapt care o situează pe locul 121 în lume la acest capitol, în spatele tuturor ţărilor care au participat la Campionatul Mondial.

Dacă eşti pasionat de fotbal, acum ai şansa de a câştiga o tabletă şi alte zeci de premii! Intră pe secţiuea dedicată Campionatului Mondial de pe dolce-sport.ro şi participă la concurs. AICI aveţi link catre concursul cu întrebări din istoria Mondialelor de fotbal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net