Cosmin Moţi şi steliştii, duşmani şi la naţională

Ultima actualizare:

    Moţi şi steliştii s-au evitat permanent la antrenamentul naţionaleiFoto: Dorin Constanda
Moţi şi steliştii s-au evitat permanent la antrenamentul naţionaleiFoto: Dorin Constanda

Lotul echipei naţionale a României s-a reunit luni la baza de lângă Bucureşti pentru startul unei noi campanii de calificare. Şi la drumul spre Europeanul francez din 2016 plecăm însă tot dezbinaţi. Cel puţin asta a reieşit din bisericuţele formate de jucători la primul antrenament.

La fix ora 18:00, cei 23 de fotbalişti pe care Victor Piţurcă se bazează pentru meciul cu Grecia au ieşit pe terenul de pregătire din Mogoşoaia. Lucrurile au demarat greu, sesiunea de debut fiind mai mult un team-building şi un moment propice de depănat amintiri, decât un antrenament intens. Poate de aceea nici selecţionerul nu s-a implicat mai deloc, s-a aşezat plictisit pe banca de rezerve şi a lăsat totul în mâna secunzilor.

Alergările de relaxare s-au făcut însă într-un zumzet de albine, lotul de jucători spărgându-se în grupuleţe de 3,4 fotbalişti, fiecare cu poveştile lor. Din start a fost evidentă lipsa totală de comunicare dintre fundaşul lui Ludogoreţ Razgrad, Cosmin Moţi şi cei patru stelişti Alexandru Chipciu, Andrei Prepeliţă, Claudiu Keşeru şi Srdjan Luchin. Aceştia din urmă au alergat separat, împreună cu foştii colegi, Tătăruşanu, Pintilii şi Chiricheş, departe de „coşmarul” de la Sofia. Acesta a preferat compania petrolistului Ovidiu Hoban, a fostului coleg de la Dinamo, Dragoş Grigore şi a giurgiuveanului Gabriel Enache. Această atitudine e semn clar că paradele lui Moţi din play off-ul Ligii Campionilor sunt încă vii şi dureroase în memoria roş-albaştrilor. De asemenea, nici clinciul verbal dintre fundaş şi Chipciu, de după meciul tur, nu pare de domeniul trecutului.

Au refuzat să-şi paseze mingea

Nimic nu s-a schimbat pe parcursul antrenamentului care a durat o oră şi jumătate, nici în momentul paselor sau celebrelor cinci contra doi, când Moţi şi steliştii nu s-au intersectat absolut deloc şi n-au schimbat nici măcat o privire. Dacă pe teren nu şi-au spus nicio vorbă unul altuia, atunci rămâne de văzut cum se vor comporta la Atena, în jocul cu Grecia. Poate până atunci e timp ca Moţi şi steliştii să se împace, deşi am putea jura că nici măcar la venirea în cantonament nu s-au salutat. Doar timpul vindecă astfel de răni şi poate, la implicarea lui Victor Piţurcă, cu toţii vor conlucra duminică spre interesul echipei naţionale, care nu mai are voie să rateze încă o calificare la un turneu final.

Marica şi Torje sunt de nedespărţit


    Foto: Dorin Constanda
Foto: Dorin Constanda

După acelaşi sistem al bisericuţelor la naţională s-a alcătuit şi tandemul 100% „turcesc”, Ciprian Marica – Gabriel Torje. Deşi ambii evoluează pentru Konyaspor, se pare că n-au avut timp să-şi spună totul în cantonamente şi la Mogoşoaia cei doi au dialogat în continuu. Poate această unitate va ajuta România în meciul cu Grecia, în condiţiile în care dezbinarea dintre Moţi şi stelişti ne-ar putea trage în jos.

Sandu prezent, Burleanu dispărut


    Foto: Dorin Constanda
Foto: Dorin Constanda

Cei 24 de ani în care a fost preşedintele FRF l-au făcut pe Mircea Sandu să simtă momentele importante. Astfel, spre deosebire de actual şef, Răzvan Burleanu, „Naşul” a mirosit greutatea unui nou început şi a fost alături de jucători şi antrenori la Mogoşoaia. El a ajuns cu puţin timp după începutul antrenamentului şi s-a întreţinut pe toată durata lui cu Anghel Iordănescu.

România deschide balul în "Săptămâna fotbalului"

De ce jucăm duminică împotriva Greciei şi nu vineri sau marţi, aşa cum era până în prezent în preliminarii? Răspunsul vine de la UEFA, forul european condus de Michel Platini inaugurând cu această ocazie un alt algoritm de desfăşurare a partidelor. Astfel, meciurile din prima etapă a celor nouă grupe au fost răspândite pe parcursul a trei zile (duminică, luni şi marţi) cu scopul de a oferi o mai bună vizibilitate întâlnirilor. Mai mult, în datele „duble”, atunci când vor fi programate câte două runde, meciurile se vor întinde pe parcursul a şase zile consecutive (de joi până sâmbătă, apoi de duminică până marţi), proiect pe care UEFA l-a denumit sugestiv „Săptămâna fotbalului”. Ca exemplu, în „dubla” din perioada 9-14 octombrie, România va juca sâmbătă, acasă, cu Ungaria (11 octombrie) şi marţi, în deplasare, cu Finlanda (14 octombrie).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net