Cosmin Moţi i-a furat Stelei 10 milioane de euro

Ultima actualizare:

    Cosmin Moți în poarta lui Ludogoreţ în meciul cu SteauaFoto: Mediafax
Cosmin Moți în poarta lui Ludogoreţ în meciul cu SteauaFoto: Mediafax

Dubla Steaua – Ludogoreţ, disputată în august 2014 în play-off-ul Ligii Campionilor şi decisă de penalty-urile apărate de Cosmin Moţi, ne urmăreşte încă. Acum a venit „nota de plată”.

Ca în fiecare an, UEFA a făcut publice câştigurile realizate de echipele de club în sezonul trecut al grupelor competiţiilor continentale. Noi am fost reprezentaţi în Liga Europa de Steaua şi Astra, dar după ce roş-albaştrii au dat cu piciorul unei calificări în Liga Campionilor. Eşecul „de poveste” suferit atunci la Sofia în faţa echipei lui Cosmin Moţi, cu stoperul român intrând în poartă la penalty-uri şi apărând două lovituri, revine în actualitate. Asta pentru că putem face acum o diferenţă între cât a câştigat Ludogoreţ în grupele Ligii Campionilor şi cu cât s-a ales Steaua din participarea în grupele Ligii Europa. 

Astfel, în conturile campioanei României va intra de la UEFA suma de 2.652.759 de euro, mult mai puţin decât s-ar fi aşteptat conducătorii clubului, în frunte cu patronul Gigi Becali. Comparativ, jucând într-o altă grupă. Astra a pus mâna pe 2.707.529 de euro.

Steliştii vor încasa însă şi bonusul de 2,1 milioane de euro pentru prezenţa în play-off-ul Ligii Campionilor, deci un total de 4,7 milioane de euro. În schimb, la sud de Dunăre, la Razgrad, vor ajunge de la forul european 14.635.000 de euro. Un calcul simplu ne arată că inspiraţia lui Cosmin Moţi a lăsat Steaua fără aproximativ 10 milioane de euro, bani cu care roş-albaştrii şi-ar fi asigurat bugetul pentru un sezon întreg.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net