Coşmaruri de 56 milioane €

Ultima actualizare:
Ludogoreţ – Steaua 1-0 (6-5 după pen)
Ludogoreţ – Steaua 1-0 (6-5 după pen)

Steaua este cea mai prolifică echipă românească şi cea care ne-a reprezentat cel mai bine în Europa. Totuşi, roş-albaştrii au avut şi ei câteva sincope majore, o parte total neaşteptate, care au fost cu greu digerate şi uitate în timp. Mai exact, e vorba de cinci coşmaruri cu nume balcanice, nordice, greceşti şi franţuzeşti, care au scos milioane din vistieria Stelei.

2015 – Partizan Belgrad. 11 milioane de euro. Dezastrul cu sârbii este cel mai recent şi începem cu el. Eliminarea din turul III preliminar face o gaură în buget de fix 11 milioane de euro pentru Steaua lui Gigi Becali. Aici nu punem la socoteală posibilitatea calificării în grupele Ligii Campionilor, pentru că mai era o dublă de jucat, ci doar ratarea play off-ului. Sigur, dacă roş-albaştrii prind până la urmă grupele Ligii Europa recuperează ceva din această pierdere, dar nu mai mult de jumătate.

2014 – Ludogoreţ Razgrad. 10 milioane de euro.

Rosenborg – Steaua 3-2
Rosenborg – Steaua 3-2

Coşmarul de anul trecut, făcut pe mâinile româneşti ale lui Cosmin Moţi, a purtat nume bulgăresc greu de pronunţat. Steaua a prins atunci play off-ul Ligii Campionilor, adică un tur în plus faţă de anul acesta, şi şi-a adjudecat 10 milioane de euro pentru că a avut asigurate grupele Ligii Europa. A pierdut însă alte 10 milioane de euro care le-ar fi intrat în cont dacă Chipciu şi compania câştigau la penalty-urile cu Ludogoreţ. 

2005 – Rosenborg. 15 milioane de euro.

Panathinaikos – Steaua 6-3
Panathinaikos – Steaua 6-3

Deşi sunt deja zece ani de la dubla cu norvegienii din 2005-2006, steliştii nu pot uita acel dezastru. După 1-1 la Bucureşti, trupa condusă atunci de căpitanul Mirel Rădoi, autor al unui gol şi al unui autogol, a pierdut cu 3-2 în deplasare şi s-a văzut eliminată încă din turul III preliminar al Ligii Campionilor. Steaua s-a calificat însă în defuncta Cupă UEFA, unde a mers până în celebrele semifinale cu Middlesbrough, alt episod negru din istoria Stelei, dar atunci a doua competiţie intercluburi nu oferea premiile de azi. Efectul: 15 milioane de euro mai puţin în conturi.

1998 – Panathinaikos. 10 milioane de euro.

PSG – Steaua 5-0
PSG – Steaua 5-0

Ceva mai în spate, steliştii cu memorie sau care ştiu să acceseze Google trebuie să-şi aducă aminte de Panathinaikos. În sezonul 1998-1999, după 1-1 în Ghencea, grecii au zdrobit la Atena campioana României, scor 6-3, după ce în minutul 16 românii conduceau cu 2-1. Steaua a fost eliminată încă din turul II preliminar al Ligii Campionilor. Pentru grupe nu se dădeau atunci 20 de milioane de euro, ca azi, pentru că Market – poolul din televizări era evident mai mic, dar o calificată în grupe tot primea de la UEFA în jur de 10 milioane de euro. Care n-au mai venit.

1997 – Paris Saint-Germain. 10 milioane de euro.


    PSG – Steaua 5-0
PSG – Steaua 5-0

Aceeaşi sumă pierdută în preliminariile Ligii Campionilor din sezonul 1997-1998, dar o poveste mai tristă la mijloc. PSG ne-a făcut un cadou, folosind la Bucureşti un fotbalist fără drept de joc, iar UEFA ne-a dat 3-0 la masa verde. În mod normal, oricine putea apăra un astfel de rezultat în retur, dar Steaua lui Ciocoiu şi Vivi Răchită a luat 5-0 pe “Parc des Princes” şi totul s-a dus. Eliminaţi în turul II preliminar, roş-albaştrii au rămas atunci în afara Europei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net