Coşmarul selecţionerului Contra: “Dacă văd meciul, încep să plâng”

Ultima actualizare:

    Cosmin Contra, în lacrimi după barajul cu Slovenia
Cosmin Contra, în lacrimi după barajul cu Slovenia

Proaspătul selecţioner al naţionalei României şi-a adus aminte de momentele frumoase ale carierei sale, dar şi de cele mai puţin plăcute.

Într-un interviu acordat site-ului „Eu sunt 12”, Cosmin Contra a recunoscut că nu va putea să depăşească niciodată supărarea pricinuită de „barajul” cu Slovenia din 2001, atunci când naţionala României a ratat incredibil prezenţa la Mondialul din 2002.

Cu Gică Hagi pe bancă şi cu Contra în teren, tricolorii au pierdut cu 2-1 în deplasare şi n-au reuşit decât un 1-1 în mocirla din Ghencea, golul din retur al echipei noastre fiind marcat chiar de către actualul selecţioner. „Aş da orice să schimb soarta barajului cu Slovenia”, spune acum Cosmin Contra. La finalul acelei partide de tristă amintire, fotbalistul român s-a prăbuşit pe gazon şi a plâns ca un copil. „Dacă văd iarăşi meciul, cred că plâng din nou”, a precizat fostul internaţional.

La capitolul amintiri din carieră care îi fac şi în prezent pielea de găină, dar în sens pozitiv, Cosmin Contra s-a oprit la trei: „Finala Cupei UEFA cu Alaves, sfertul de finală împotriva lui Bayern şi meciul cu AEK Atena în care am marcat un gol în ziua în care a murit tatăl meu”.


    Romario Benzar e urmaşul lui Contra la naţională
Romario Benzar e urmaşul lui Contra la naţională

Familiarizat cu postul de fundaş dreapta, Cosmin Contra s-a referit la cel care e titular în prezent pe acest post, Romario Benzar de la FCSB. „Să muncească, să aibă ambiţie şi să nu se mulţumească cu puţin”, sunt sfaturile lui Contra pentru Benzar. În ceea ce priveşte cel mai bun fundaş dreapta din lume, Cosmin n-a avut nici o îndoială, alegându-l pe brazilianul Dani Alves. În schimb, ca tehnicieni, idolii lui Cosmin Contra sunt Guardiola şi Mourinho. „Aş dori să-i cunosc la o bere pentru că am ce învăţa de la ei”, a recunoscut selecţionerul României.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net