Coşmarul nordic nu-i dă pace lui Rădoi

Ultima actualizare:

    În 2005, Mirel Rădoi era căpitanul Stelei şi avea să greşească decisiv în returul cu RosenborgFoto: Mediafax
În 2005, Mirel Rădoi era căpitanul Stelei şi avea să greşească decisiv în returul cu RosenborgFoto: Mediafax

Probabil că Mirel Rădoi avea o singură echipă pe care n-ar fi vrut s-o întâlnească în ultimul tur preliminar al Ligii Europa. Totuşi, în calea Stelei a ieşit „coşmarul” Rosenborg, gruparea norvegiană care în 2005 i-a provocat lui Rădoi cel mai dificil moment din cariera de jucător. Meciurile vor avea loc pe 20 august (Bucureşti) şi 27 august (Trondheim).

Ghinionul se ţine scai de Steaua în această ediţie a cupelor europene. După ce în preliminariile Ligii Campionilor s-au duelat cu cei mai dificili adversari posibili, Trencin în turul doi şi Partizan Belgrad în turul trei, steliştii au avut parte de o nouă tragere infernală. Ieri, sorţii au stabilit tabloul play-off-ului Ligii Europa, acolo unde Steaua a fost cap de serie şi ar fi putut „pescui” echipe modeste precum Zoria Luhansk (Ucraina), Altach (Austria) sau Zilina (Slovacia).

N-a fost să fie o împerechere cu noroc, din urne ieşind Rosenborg Trondheim. Ţinând cont de valoarea strict fotbalistică a vicecampioanei Norvegiei, lucrurile n-ar fi de speriat, dar Steaua va trebui să ducă o luptă separată cu fantomele trecutului. În urmă cu exact 10 ani, în august 2005, campioana României a fost eliminată în ultimul tur preliminar al Ligii Campionilor chiar de către Rosenborg, după 1-1 acasă şi 2-3 în deplasare. Eroul negativ al formaţiei noastre a fost atunci Mirel Rădoi, actualul antrenor al Stelei. Din postura de căpitan, Rădoi a avut un retur groaznic, în care a gafat la toate reuşitele celor de la Rosenborg, inclusiv cu autogolul de 3-0. Deşi apoi a reuşit să marcheze şi în poarta norvegienilor, Mirel Rădoi îşi va aminti mereu de acel meci drept cel mai prost făcut vreodată în cariera sa de fotbalist.

„Nu contează ce s-a întâmplat acum 10 ani”, a precizat antrenorul Stelei, încercând să-şi detaşeze actualii elevi de „războiul” personal pe care îl va duce la 20 şi 27 august cu cei de la Rosenborg. Primul meci va fi acasă, pe Arena Naţională, de această dată cu spectatori în tribune. Norvegienii nu mai au echipa care a speriat Europa la începutul anilor 2000, dar se află acum pe o pantă ascendentă. Astfel, Rosenborg domină cu autoritate campionatul intern (ar fi primul lor titlu după cinci ani) şi se bucură în prezent de o serie de şapte victorii consecutive, în toate competiţiile.

Astra lui Şumudică, la trântă cu olandezii

Dacă Steaua se poate plânge de ghinion, Astra a avut parte de o tragere la sorţi rezonabilă. Giurgiuvenii se vor bate pentru un loc în grupele Ligii Europa cu AZ Alkmaar, un adversar sub nivelul englezilor de la West Ham, victima Astrei din turul anterior. Batavii au terminat pe locul trei ultima ediţie de campionat, dar nu mai au forţa din urmă cu câţiva ani. De altfel, Alkmaar şi-a vândut în această vară cei mai buni doi jucători din stagiunea trecută, un motiv în plus pentru ca Astra să forţeze calificarea. „Nu putem vorbi nici de noroc şi nici de ghinion. Puteam juca împotriva lui Dortmund sau FC Krasnodar şi şansele noastre erau mai mici decât cu Alkmaar. Aş fi preferat Panathinaikos sau Sparta Praga, dar asta a fost”, a comentat tehnicianul Astrei, Marius Şumudică. La fel ca Steaua, giurgiuvenii nu vor beneficia de avantajul terenului propriu în returul de la 27 august, urmând să dispute acasă prima manşă, la 20 august.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net