Ciprian Marica, la naţională după un an. Jucătorii convocaţi pentru Ungaria şi Grecia

Ultima actualizare:

    Marica a avut  probleme cu  accidentările
Marica a avut probleme cu accidentările

Selecţionerul Anghel Iordănescu şi-a conturat lista de jucători din străinătate pe care îi are în vizor în vederea „dublei” de foc cu Ungaria (4 septembrie) şi Grecia (7 septembrie) din preliminariile Euro 2016.

Printre aceştia se află şi atacantul Ciprian Marica, marea absenţă a naţionalei României în ultimul an. Din cauza unor accidentări care nu i-au dat pace, vârful lui Konyaspor a ratat ambele dispute cu Irlanda de Nord, precum şi partidele cu Ungaria, Finlanda şi Insulele Feroe.

Ultima dată când Marica s-a îmbrăcat în tricolor s-a întâmplat la 7 septembrie 2014, în meciul de debut al actualelor preliminarii, cu Grecia la Atena. A fost atunci o victorie cu 1-0 a echipei antrenate de Victor Piţurcă, meci decis de un penalty transformat chiar de către Ciprian Marica.

Recuperat după operaţiile suferite la genunchiul piciorului drept, internaţionalul român a jucat duminică în prima etapă a campionatului Turciei, intrând pe teren în ultimele cinci minute ale partidei Konyaspor – Akhisar (1-1).

Cu 25 de goluri înscrise în 72 de selecţii la naţională, Marica e pe locul patru în topul golgheterilor all-time la prima reprezentativă, la egalitate cu Viorel Moldovan. Selecţionerul Iordănescu şi-a rezervat dreptul de a mai tăia din lista de 20 de stranieri, lotul definitiv urmând să fie anunţat vineri, 28 august.

Ei sunt stranierii pe care ne bazăm

Portari: Tătăruşanu (Fiorentina), Pantilimon (Sunderland)

Fundaşi: Măţel (Dinamo Zagreb), Chiricheş (Napoli), D. Grigore (Al Sailiya), Moţi (Ludogoreţ), Goian (Asteras), Latovlevici (Genclerbirligi), Raţ (PAOK)

Mijlocaşi: Prepeliţă (Ludogoreţ), Pintilii (Hapoel Tel Aviv), Hoban (Hapoel Be'er Sheva), Sânmărtean (Al Ittihad), Torje (Osmanlispor), Maxim (VfB Stuttgart), Tănase (Tianjin Teda)

Atacanţi: B. Stancu (Genclerbirligi), Marica (Konyaspor), F. Andone (Cordoba), Keşeru (Ludogoreţ)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net