Cine se califică din grupa României? Patru echipe pe două locuri

Ultima actualizare:

    Cine se califică din grupa României? Tricolorii au şanse mari
Cine se califică din grupa României? Tricolorii au şanse mari

Răspunsul la întrebarea cine se califică din grupa României îl vom obţine la 11 octombrie, atunci când sunt programate ultimele meciuri din preliminariile Euro 2016. Tricolorii se bat cu Irlanda de Nord, Ungaria şi Finlanda pentru primele două poziţii, calificante direct la turneul final.

Ultimele două rezultate ale tricolorilor, 0-0 în Ungaria şi 0-0 acasă cu Grecia au prelungit suspansul în ceea ce priveşte Grupa F a preliminariilor Campionatului European din Franţa. Deşi calculele păreau simple la un moment dat, toată lumea se întreabă acum cine se califică din grupa României.

Cine se califică din grupa României? Avem nevoie de patru puncte

Bineînţeles, pe noi ne-ar interesa cine se califică din grupa României în afara echipei antrenate de Anghel Iordănescu. Pentru a se clasa la final pe unul din primele două locuri, naţionala noastră are nevoie de patru puncte din ultimele două meciuri, acasă cu Finlanda şi în deplasare cu Feroe. Aceasta în condiţiile în care Ungaria va obţine maximul de puncte din disputele cu Feroe (acasă) şi Grecia (deplasare). Bineînţeles, chiar şi Irlanda de Nord poate cădea sub noi, deşi britanicii au acum un punct avans. Nord-irlandezii se vor mai întâlni cu Grecia (acasă) şi cu Finlanda (deplasare).

Cine se califică din grupa României? Şi locul 3 ar putea merge la Euro

Aşadar, în mod normal, România, Irlanda de Nord şi Ungaria îşi vor disputa primele două locuri ale grupei, cele care duc direct la Euro 2016. Există însă şi posibilitatea ca a treia clasată, indiferent cine va fi, să scape de baraj şi să obţină biletele pentru Franţa. Cine se califică din grupa României? Din punct de vedere al punctajului, grupa noastră este printre principalele candidate pentru a oferi trei echipe calificate direct. Dintre cele nouă serii preliminare, un singur loc trei duce direct la Euro, în funcţie de punctaj, restul urmând să se dueleze în patru “duble” de baraj.

Cine se califică din grupa României? Finlanda n-a renunţat la luptă

Deşi la un moment dat părea ieşită total din ecuaţia calificării, Finlanda s-a trezit acum cu şanse matematice de a prinde măcar locul al treilea. Cine se califică din grupa României? La şase puncte de noi şi la trei de Ungaria, Finlanda speră să bată tot până la final şi să profite de un joc al rezultatelor favorabil. Astfel, meciul România – Finlanda de la 8 octombrie devine unul destul de complicat pentru naţionala lui Iordănescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net