Cine îi ia locul lui Anghel Iordănescu la echipa naţională?

Ultima actualizare:

    foto: Mediafax
foto: Mediafax

Anghel Iordănescu are viitorul incert legat de echipa naţională şi tot mai multe voci susţin ca înlocuitorul să fie Victor Piţurcă, cel care a lăsat baltă România pentru a se îmbogăţi la arabi.

Acum un an „Piţi” şi-a reziliat contractul cu FRF şi a semnat cu Al-Ittihad. A fost iertat de şeful FRF, Răzvan Burleanu, pentru a plăti o clauză de reziliere de sute de mii de euro, înţelegere ce a făcut obiectul unei anchete DNA, dar cazul a fost clasat. La arabi, românul nu a rezistat decât câteva luni, are de încasat milioane de dolari, şi acum stă acasă. Cum timpul nu-i lipseşte, el a început să critice jocul echipei pe care a dat-o deoparte şi totodată să se victimizeze. “Lumea mă critica atunci când băteam Finlanda cu 2-0 la ea acasă şi jucam slab, dar acum se bucură pentru un scor de 1-1. Ce făceam acum dacă nu băteam atunci?”, a spus el. Apoi, a continuat să-şi “înţepe” duşmanii: “Eram pe locul şapte în lume şi specialiştii spuneau că am jucat cu unii slabi. Belgia, Argentina, Uruguay sau Turcia sunt slabe?! Nu ne-au învins. Îmi pare rău că nu s-a respectat munca mea, de aia am plecat!”. Totuşi, lamentările celui care a trădat naţionala în mijlocul campaniei de calificare au început să “prindă” acum la public, unul dezamăgit de prestaţia slabă a trupei lui Iordănescu.

Burleanu nu l-ar mai vrea la lot

“Ca români îmi doresc să ne calificăm la Euro cu orice selecţioner. Dacă se va schimba, sper să vină Piţurcă”, a spus Adi Neaga, antrenor în ligile inferioare. “Calificarea ar fi meritul lui Iordănescu, dar şi al lui Piţi”, a spus şi mult mai titratul Mihai Stoichiţă. Totuşi, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a fost tranşant şi a dat de înţeles că “Satana” nu se va mai întoarce la naţională: “Cât a fost Piţurcă nu am întâlnit pe nimeni să-mi spună să-l ţin, iar acum când nu mai e la echipă, e dorit înapoi?!”.

Chiar dacă olteanul nu e o soluţie, Iordănescu ştie că ar putea părăsi naţionala în orice moment. El a ţinut să specifice că nu a dorit locul lui Piţurcă, ci i-a fost propus: “Nu vorbesc despre schimbare. Ce va fi, vom vedea! Cât despre Piţurcă, nu am vrut niciodată să-i iau locul, mi-am dorit să rămână. Nu a fost obiectivul meu, dar de când am fost numit, nu am regretat nicio secundă pentru că echipa naţională e ceva sfânt”.

Dan Petrescu
Dan Petrescu

Variante: Petrescu, Oli sau Contra?

Cosmin Olaroiu
Cosmin Olaroiu

În cazul în care Anghel Iordănescu ar fi demis sau va pleca de bunăvoie de la cârma primei reprezentative, federalii au soluţii de înlocuire, nefiind nevoie să apeleze la Piţurcă. Pe lângă actualii secunzi ai “Generalului”, Daniel Isăilă, Viorel Moldovan şi Ionuţ Badea, oricare putând fi promovat, există persoane care au confirmat deja că au valoare.

Cosmin Contra
Cosmin Contra

Victor Piţurcă  a plecat cu scandal  de la naţională
Victor Piţurcă a plecat cu scandal de la naţională

Dan Petrescu, Cosmin Olăroiu sau Contra i-ar putea oricând conduce pe “tricolori”, ultimul având avantajul că e liber de contract. Primul pe lista preferinţelor rămâne Mircea Lucescu, dar tehnicianul lui Şahtior nu mai doreşte să revină în fotbalul românesc. În plus, cei de la “Casa Fotbalului” ar putea apela la serviciile unui străin, aşa cum au avut intenţia dacă Iordănescu ar fi refuzat, Bruno Labbadia fiind alesul. Nici în mandatul lui Mircea Sandu la “Casa Fotbalului” nu s-a ocolit tema aducerii unui tehnician de pe alte meleaguri la conducerea echipei naţionale, pe listă fiind oameni ca  Winfried Schafer sau Camacho.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net