Cine i-a terminat cariera lui Daniel Prodan. O operație greșită i-a distrus genunchiul

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Daniel Prodan și-a atins apogeul carierei la Atletico Madrid, acolo unde a fost coechipier cu Diego Simeone, actualul antrenor al formației madrilene.

Transferat de la Steaua, Prodan a rezistat doar 2 sezoane în capitala Spaniei, fiind măcinat de problemele medicale de la genunchi, accentuate de o operație greșită efectuată de medicul Doru Filipescu, pe care Prodan nu a contenit să îl acuze pentru declinul său. 

Prodan suferise o ruptură a meniscului extern, însă intervenția medicală a fost un fiasco. Totul se întâmpla înainte de Mondialul din 1998, disputat în Franța. Medicul îi promisese lui Prodan că avea să joace, dându-l ca exemplu pe Franco Baresi, fundașul Italiei, care suferise aceeași accidentare și care își revenise după 30 de zile de recuperare. 

„S-a rupt meniscul extern  și  din  cauza  asta  se producea o frecare între femur și tibie. Și eu jucam, jucam, jucam. Am ajuns la Atletico, am jucat, pe urmă am venit la națională. Îmi injecta doctorul ceva în genunchi și jucam așa, accidentat. Nu știu ce mi-a făcut el, dar la cinci, șase zile de la operație m-a pus să alerg, să fac efort. Mie  îmi  curgea  lichid  din  genunchi,  nici  nu  se  închisese  bine  operația.  Am  stat cu  gheață,  de  durere”, a rememorat pentru gsp.ro Prodan în urmă cu ceva timp. 

Prodan avea să se mai opereze de 3 ori la același genunchi și a trebuit să stea pe bară un sezon întreg competițional. Plecase de la Atletico Madrid la Glasgow Rangers, însă nu apucase să evolueze nici măcar un minut pentru scoțieni. 

Întors în România, Prodan a mai bifat câteva meciuri la nivel înalt și avea să se retragă din fotbal, ultima sa experiență la o echipă de club fiind FC Național. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
Toni Kroos (EPA) jpg
Mihai Chiruta (Facebook) jpg
Dinamo Csikszereda (Sportpictures) jpg
Neil Lennon (Facebook) jpg
Jurgen Klopp (EPA) jpg
PAOK Salonic (EPA) jpg
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net