Chiar suntem egali cu Spania?

Ultima actualizare:

    Chiricheş şi coechipierii săi de la naţionala  României au obţinut în  ultima perioadă câteva  victorii care ne vor duce  pe locul 13 în lume
Chiricheş şi coechipierii săi de la naţionala României au obţinut în ultima perioadă câteva victorii care ne vor duce pe locul 13 în lume

Înainte de Paşte, în clasamentul FIFA pe luna aprilie, România va fi vecină cu Spania, o situaţie incredibilă ţinând cont de performanţele celor două naţionale.

Pe de-o parte, tricolorii au ratat sistematic toate calificările la turnele finale începând cu 2010. Pe de altă parte, spaniolii sunt dublii campioni europeni (2008 şi 2012) şi câştigători ai CM din 2010. Aceste „detalii” sunt şterse cu buretele de clasamentul FIFA, cel care ia în calcul rezultatele înregistrate în ultimii patru ani calendaristici. Chiar şi-aşa, pare greu de crezut că România poate fi pusă pe picior de egalitate cu Spania.

Deocamdată, în ierarhia pe luna martie, noi suntem pe 14, iar ibericii pe 11, la o distanţă minimă de puncte. Mai mult, site-ul de statistică football-rankings.info a preconizat că luna viitoare România va urca pe 13, iar Spania va coborî pe 12.

Varianta e una plauzibilă, ţinând cont de meciurile pe care cele două echipe le vor juca la finalul lunii. Astfel, în timp ce naţionala lui Iordănescu va primi vizita Insulelor Feroe în preliminariile Euro 2016 (29 martie), Spania va da două bătălii teribile, cu Ucraina acasă (oficial) şi cu Olanda în deplasare (amical).

România, cap de serie pentru Mondiale

Clasamentul FIFA de care vorbim va fi luat în calcul la stabilirea grupelor preliminare pentru CM 2018 din Rusia, tragerea la sorţi fiind programată la 25 iulie 2015. Dacă tragerea s-ar face astăzi, România ar fi a noua naţională europeană, care asigură ultimul loc în urna favoritelor.

În spatele nostru, cu şanse să ne fure această poziţie până în iulie, se află Anglia, Cehia şi Croaţia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net