Chelsea campioană. “Câinii latră, caravana trece!”

Ultima actualizare:

    Chelsea campioană: al cincilea succes în Premier League
Chelsea campioană: al cincilea succes în Premier League

Finalul săptămânii trecute a pus capăt luptei pentru titlu în Premier League, cel mai puternic campionat din lume. Chelsea campioană: cu trei etape înainte de final, echipa antrenată de Jose Mourinho şi-a asigurat matematic al cincilea succes intern din istoria clubului.

La 10 ani distanţă de la primul său titlu cu Chelsea, Jose Mourinho a lovit din nou. Este primul mare succes al portughezului din al doilea său mandat pe “Stamford Bridge”, început în 2013. Chelsea campioană: în total, cel supranumit “The Special One” are trei victorii în Premier League cu Chelsea, în 2005, 2006 şi 2015. “Am venit, am câştigat din nou şi pot spune că am cucerit titluri cu două generaţii diferite, separate de un deceniu”, a comentat Jose Mourinho, mândru de performanţa realizată.

Chelsea campioană: Mourinho, acuzat de anti-fotbal

Chelsea campioană: Jose Mourinho are marele merit
Chelsea campioană: Jose Mourinho are marele merit

Victoria care i-a asigurat lui Chelsea titlul în Anglia a fost obţinută duminică, un 1-0 pe teren propriu contra lui Crystal Palace. Scorul şi evoluţia pragmatică a “albaştrilor” sunt relevante pentru întreaga stagiune a echipei antrenate de Jose Mourinho. Chelsea campioană: tehnicienii şi specialiştii din fotbalul englez au acuzat la unison prestaţiile urâte, defensive, la rezultat, ale londonezilor. Mourinho le-a răspuns contestatarilor cu un proverb întâlnit mai degrabă în ţările latine: “Câinii latră, caravana trece!”

Chelsea campioană: au pierdut doar două meciuri

Dincolo de ceea ce spun criticii, Chelsea a condus cu autoritate ultima stagiune a campionatului englez. Trupa lui Mourinho s-a aflat în vârful ierarhiei de la început până la sfârşit, cu un randament de invidiat în meciurile cu principalele contracandidate. Chelsea campioană: în sezonul 2014-2015, singurele înfrângeri suferite în Premier League de Chelsea au fost un 1-2 cu Newcastle şi un 3-5 cu Tottenham, ultimul eşec fiind consemnat chiar în prima zi a anului, 1 ianuarie. “De atunci n-am mai pierdut. Cred că toată lumea ştie că merităm acest titlu. Ei n-o spun, dar ştiu”, a completat Jose Mourinho, trimiţând astfel o nouă săgeată spre cei care au pus la îndoială supremaţia lui Chelsea.

Chelsea campioană: Costa şi Hazard, jucătorii-cheie

Jose Mourinho are de ce să se felicite pentru inspiraţia de a-l transfera de la Atletico Madrid pe vârful spaniel Diego Costa. În primul său sezon în Anglia, Costa a dat până acum 19 goluri, fiind pe locul trei în clasamentul golgheterilor, după Aguero (Manchester City) şi Kane (Tottenham).Chelsea campioană: pe lângă Diego Costa, esenţial în succesul lui Chelsea a fost şi belgianul Eden Hazard. Acesta e al doilea marcator al echipei, cu 14 reuşite, dar cu numeroase alte pase decisive şi acţiuni destabilizatoare care au făcut diferenţa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net