CFR, din Liga Campionilor în Liga Insolvenţilor

Ultima actualizare:

    2012. CFR Cluj a obţinut cea mai importantă victorie în Liga Campionilor, învingând cu 1-0 pe terenul celor de la  Manchester Unitedfoto: AP
2012. CFR Cluj a obţinut cea mai importantă victorie în Liga Campionilor, învingând cu 1-0 pe terenul celor de la Manchester Unitedfoto: AP

CFR se alătură grupului „select” al cluburilor din Liga I care sunt în insolvenţă, Dinamo, Rapid, Oţelul şi „U” Cluj, şi nu va putea activa în cupele europene. Dacă şefii ardeleni nu apelau la această variantă, clubul risca dispariţia.

În urmă cu puţin timp, Arpad Paszkany, omul care a finanţat clubul ani la rând şi acum era disperat să-şi vândă acţiunile, a avertizat: „În următorii ani CFR nu o să mai joace la nivel european, poate nici în prima ligă, dar nu o să moară. Şi alte cluburi mari au ajuns în diviziile inferioare, au fost «curăţate», şi au revenit în frunte. Dar, e nevoie de înţelegere colectivă”.

2015. Clujenii vor ajunge asemena unui alt club  de tradiţie, Dinamo,  în insolvenţă
2015. Clujenii vor ajunge asemena unui alt club de tradiţie, Dinamo, în insolvenţă

Acum, modalitatea de redresare a fost intrarea în insolvenţă. Cum datoriile au ajuns la câteva milioane de euro, a fost soluţia la îndemână pentru şefi. Acum ei aşteaptă aprobarea cererii de către Tribunal şi dacă răspunsul e pozitiv, judecătorul va numi un administrator judiciar. Acesta va întocmi un tabel al creditorilor ce vor fi acceptaţi la masa credală şi apoi se va putea alcătui un plan de reorganizare, practic datoriile vor scădea şi în plus vor fi reeşalonate.

Totuşi, în perioada insolvenţei, echipa nu va putea evolua în cupele europene şi pentru a juca la acest nivel în sezoanele viitoare trebuie să iasă din starea respectivă cu minimum şase luni înaintea startului competiţiilor continentale. Mai mult, în Liga I, conform noului regulament de licenţiere şi monitorizare financiară a cluburilor, CFR poate fi amendată şi chiar depunctată dacă nu-şi achită restanţele către terţi. Pentru a scăpa măcar de această grijă, ardelenii trebuie să plătească până la data de 30 aprilie.

Scenariul sumbru pentru trupa din Gruia ar fi ca planul de reorganizare să nu fie aprobat şi în aceste condiţii se declară starea de faliment, ceea ce înseamnă că bunurile mobile şi imobile vor fi scoase la licitaţie pentru a se recupera cât mai mult din prejudiciu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chirie pixabay
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net