Cele mai importante momente de pe Ghencea

Ultima actualizare:

    În 2005, fotbaliştii Stelei  au sărbătorit cu fanii  eliminarea ValencieiFoto: AFP
În 2005, fotbaliştii Stelei au sărbătorit cu fanii eliminarea ValencieiFoto: AFP

Războiul dintre Clubul Sportiv Steaua – care aparţine de Ministerul Apărării Naţionale - şi Gigi Becali, patronul echipei de fotbal, lasă urme adânci şi este aproape de sfârşit. Un final trist pentru steliştii care asimilează echipa cu arena din Ghencea, stadion de pe care actuala formaţie a lui Mirel Rădoi este evacuată. Click! vă prezintă cele mai importante momente fotbalistice găzduite de acest stadion.

“Cei de la CS Steaua ne-au comunicat că nu sunt de acord ca noi să continuăm să ne pregătim în Ghencea, aşa că suntem nevoiţi să găsim soluţii. Concret, avem la dispoziţie şapte zile să evacuăm baza”. Acesta a fost anunţul făcut de stelişti în urmă cu câteva zile. Ieri, au apărut deja primele informaţii că s-a început deja marea mutare din Ghencea şi că primele lucruri scoase au fost obiectele de mobilier din birourile aflate în stadion.

“Cei de la MApN au refuzat să mai facă un contract, după ce am avut vizite la ei de multe ori, ei plimbandu-ne cu zăhărelul. S-a încheiat contractul la 30 iunie şi trebuie să plecăm din Ghencea. Mint că vor să avem întâlniri”, au explicat şefii campioanei pentru dolcesport.ro. Este clar pentru toţi fanii Stelei că acest conflict nu va fi rezolvat prea curând, iar momentele de bucurie petreute pe arena din Ghencea sunt doar amintiri.

Click! vă propune un scurt istoric al celor mai importante meciuri disputate pe acest stadion. În cei 41 de ani de la înfiinţarea bazei, stadionul a fost folosit de multe ori şi de echipa naţională, nu doar de Steaua. De altfel, una dintre bornele istorice ale „tricolorilor” s-a petrecut pe Ghencea, în 1989, atunci când naţionala a învins cu 3-1 Danemarca şi a ajuns la Cupa Mondială din Italia 1990.

Revenind la partidele Stelei, ”militarii” au avut parte de momente istorice pe această arenă. Demne de rememorat sunt jocurile cu Anderlecht, 3-0, în 1986, atunci când românii s-au calificat în finala Cupei Campionilor, succesul cu 1-0 în faţa celor de la Glasgow Rangers, prima victorie în noul format al Ligii Campionilor pentru Steaua, dar şi rezultatul de răsunet din 2005, când roş-albaştri i au întors miraculos meciul cu Valenciam, după 2-0 în turul din Spania, reuşind să-i elimine pe „lilieci” şi să acceadă în primăvara europeană a Cupei UEFA.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net