Cel mai bine păstrat secret al liderului

Ultima actualizare:

    Zicu şi coechipierii sunt  nelipsiţi în fiecare săptămână  de la slujbele oficiate  la Mănăstirea ReceaFoto: Mediafax
Zicu şi coechipierii sunt nelipsiţi în fiecare săptămână de la slujbele oficiate la Mănăstirea ReceaFoto: Mediafax

ASA Târgu-Mureş a uimit pe toată lumea şi, fără să-şi anunţe clar intenţiile, a ajuns dintr-o candidată la retrogradare – aşa cum sunt văzute în general echipele care vin din eşalonul secund – într-o favorită la titlu. Acum, mureşenii sunt lideri, cu un punct avans faţă de Steaua, şi depind doar de ei pentru a ieşi campioni. Toată lumea vorbeşte despre echipa lui Ciobotariu, dar Click! a aflat un detaliu ştiut doar de cei din vestiar şi ţinut secret până acum.

ASA, lider în Liga 1. Un scenariu fantezist pentru toată lumea la începutul sezonului, o realitate în prezent. Mureşenii au ajuns, încetul cu încetul în fruntea clasamentului şi sunt la două meciuri distanţă de o performanţă istorică. Fotbaliştii lui Liviu Ciobotariu mai au de disputat două meciuri, diseară cu Astra, la Giurgiu, şi în ultima etapă acasă cu Oţelul Galaţi, echipă retrogradată deja. Cei de la ASA au un punct avans faţă de urmăritoarea Steaua şi depind doar de ei pentru a câştiga campionatul în acest sezon. În ultimul timp, numele mureşenilor sunt pe buzele tuturor, însă foarte puţini ştiu un detaliu pe care jucătorii şi staff-ul l-au păstrat doar pentru ei. Dincolo de zecile sau sutele de ore de antrenamente, şedinţe tehnico-tactice şi vizionări ale adversarilor, fotbaliştii de la  ASA au primit şi ajutor Divin. Şi asta pentru că cei mai mulţi dintre ei sunt credincioşi şi nu trece o săptămână fără ca ei să meargă la biserică. Nu singuri, ci organizat. Concret, în fiecare zi de meci, când joacă acasă, sau în ziua plecării spre partida din deplasare, dimineaţa, la aceeaşi oră, mureşenii se duc să se roage la Mănăstirea Recea. Liderii nu s-au abătut deloc de la acest „ritual”. Fotbaliştii se roagă, aprind lumânări şi primesc binecuvântarea preoţilor de la lăcaşul de cult aflat la marginea oraşului Târgu-Mureş.“Mergem în fiecare zi de meci sau înainte, depinde cum jucăm. Deja este ca un reflex să ajungem la Recea. Fiecare se roagă în felul lui, se linişteşte acolo, se concentrează”, ne-a povestit unul dintre mureşeni.

Click! spune

Mânăstirea Recea este situată la 14 kilometri de Târgu-Mureş, fiind singurul lăcaş de cult din ţară care are interiorul realizat integral în mozaic veneţian.

Le-a pictat părul copiilor

Fundaşul Patrice Feussi le-a pictat părul şi copiilor lui, Edel şi Adaya
Fundaşul Patrice Feussi le-a pictat părul şi copiilor lui, Edel şi Adaya

Pe lângă vizita la Mânăstirea Recea, elevii lui Liviu Ciobotariu au şi alte superstiţii. Fundaşul Florin Bejan şi-a lăsat barbă şi o nu intenţioneză să o radă până la finalul sezonului. Merge pe ideea că i-a purtat noroc şi nu vrea să dea cu piciorul ”talismanului” său. Fundaşul Patrice Feussi are altă problemă, tot legată de păr. Şi-a vopsit o şuviţă galben şi, pentru noroc, le-a pictat părul şi copiilor lui, Edel şi Adaya.

Stăncioiu se încalţă cu ghete diferite

Eduard Stăncioiu
Eduard Stăncioiu

Se ştie că fotbaliştii sunt sportivi extremd e superstiţioşi. Nici portarul liderului, Eduard Stăncioiu, nu face excepţie. Goalkeaper-ul în vârstă de 34 de ani este un tip nonconformist, iar acest lucru îl demonstrează şi când intră pe teren: Stăncioiu poartă ghete colorate. Nimic senzaţional până aici, pentru că mai toţi jucătorii încalţă pantofi coloraţi. Stăncioiu însă le dă clasă: are o încălţare albastră, una roşie asemenea culorilor clubului la care evoluează.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara, castigatoarea Cupei Romaniei (Sportpictures) jpg
Gica Hagi 1 1280x720 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net