Cei 5 care l-au umilit pe Becali

Ultima actualizare:

    Budescu a decis  să rămână la  Astra pentru  următorii aniFOTO: Sportpictures.eu
Budescu a decis să rămână la Astra pentru următorii aniFOTO: Sportpictures.eu

O negociere are întotdeauna două finalităţi posibile şi e bine să-ţi laşi o portiţă pentru că nu e nimic făcut 100% până când nu se dă cu pixul. Gigi Becali a forţat însă de multe ori lucrurile şi a anunţat ca sigure nişte transferuri care din punctul de vedere al jucătorilor erau doar monede de şantaj pentru alte cluburi. Iată cele mai tari asftel de cazuri din care patronul a ieşit şifonat!

Budescu l-a jucat ca pe un adolescent îndrăgostit. Gigi Becali are nas fin în afaceri, dar în negocierile cu Constantin Budescu parcă a fost orb, surd şi mut în acelaşi timp. N-a mirosit că mijlocaşul nu ţine neapărat să vină la Steaua, ci că vrea oferta lui scrisă doar ca să poată obţine şi de la Astra lui Niculae aceiaşi bani. Când şi-a atins scopul n-a mai răspuns la telefon, iar Becali a fost întrerupt din desenarea noului 11 al lui Reghecampf de nişte moderatori TV care l-au informat că Şumudică râde de el. Penibil şi dureros pentru Gigi, dar e o ţeapă din care poate măcar să se înveţe minte.

simeon stalpnicul png

Teixeira, o altă halucinaţie spulberată. Portughezul a fost şi el o obsesie a lui Gigi Becali, dar mijlocaşul s-a alintat cu atât talent încât n-a finalizat cum a vrut stelistul nici una dintre numeroasele lor discuţii. Latifundiarul l-a vrut prima dată pe Teixeira în 2011, când era la Braşov, dar până la urmă acesta a ajuns la Rapid. Apoi, Becali i-a făcut curte în 2015, pe când jucătorul era sub contract cu Petrolul. Cei doi s-au întâlnit chiar la mall-ul din Băneasa, când i-a surprins presa, iar asta i-a atras excluderea de la „Lupi”. Şi în ultimele şase luni a negociat pentru Teixeira, mai ales după accidentarea lui Tănase şi plecările lui Stanciu şi Chipciu, dar acesta e tot la Astra.

simeon stalpnicul png

Şi Wesley l-a văzut „fraierul” perfect. Atacantul brazilian a fost unul dintre cei mai buni străini care au jucat vreodată în Liga 1, iar Gigi Becali a suspinat non-stop după „perla” Vasluiului. Adrian Porumboiu şi Wesley Lopes au ajuns însă în 2012 la înţelegerea că fotbalistul trebuie să plece pe bani buni, în vârf de formă, dar aveau nevoie de cineva care să-i ajute la licitaţia cu arabii. Gigi Becali a fost perfect pentru acest rol. A plusat până a ajuns la 1,5 milioane de euro oferiţi moldoveanului pe brazilian, în iarna dintre 2011 şi 2012. A fost suficient cât să le forţeze celor de la Al Hilal mâna ca să dubleze suma, iar Wesley l-a lăsat în acea vară pe Becali cu ochii pironiţi în zare şi a plecat la Riad pe 3 milioane de euro.

simeon stalpnicul png

N’Doye, caterincă africană. Senegalezul a ajuns la 38 de ani şi şapte echipe româneşti bifate în CV-ul său, dar printre ele nu se află şi Steaua. Acest lucru e aproape un miracol dacă ne aducem aminte de câte ori l-a anunţat Gigi Becali pe Ousmane ca fiind deja în roşu şi albastru. La un moment dat, în sezoanele de vârf ale africanului dintre 2009 şi 2013, cele două părţi nici nu s-au mai ascuns. Sunt celebre momentele când Becali şi N’Doye intrau simultan în direct la o televiziune şi negociau în faţa ţării transferul la Steaua. Cam degeaba, pentru că nu s-a materializat niciodată.

simeon stalpnicul png

Cu Moraes şi Pădureanu a început sarabanda. Prima mare ţeapă de acest gen luată de Becali de la un jucător e însă reprezentată de cazul „Junior Moraes”. Culmea, tot Marius Şumudică a fost de vină şi atunci, în 2011, tehnicianul aducându-l pe atacantul brazilian la Bistriţa lui Jean Pădureanu şi făcându-l mare. Becali a negociat atât cu clubul, cât şi cu jucătorul, dar de fiecare dată când era gata să bată palma, ceva se întâmpla şi schimba lucrurile. Până la urmă n-a ieşit bine pentru Steaua, Moraes ajungând pentru 2 milioane de euro la Metalurg Doneţk. Acum joacă la cel mai înalt nivel, pentru Dinamo Kiev.


    Gigi Becali nu prea  mai reuşeşte să  convingă vedete  din campionatul  intern să semneze  cu Steaua
Gigi Becali nu prea mai reuşeşte să convingă vedete din campionatul intern să semneze cu Steaua

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net