Ce echipă de senzaţie a pierdut Liga I!

Ultima actualizare:

    Stelistul Răzvan Prepeliţă  a lăsat campionatul  României pentru  cel al BulgarieiFOTO: Sportpictures.eu
Stelistul Răzvan Prepeliţă a lăsat campionatul României pentru cel al BulgarieiFOTO: Sportpictures.eu

Fotbaliştii au cariere scurte şi nu e nici o surpriză că aceştia sunt într-o continuă căutare de contracte mai bune. Şi cum nu există jucător care să nu-şi dorească să plece din Liga I, la mai bine, în această vară a avut loc un nou exod. Iată un prim 11 şi o bancă de rezerve a celor mai importante pierderi.

Cel mai bun portar al campionatului, lituanianul Giedrius Arlauskis, n-a aceptat sub nici o formă prelungirea contractului cu Steaua şi a plecat în Premier League. Că va juca sau nu titular la Watford, devine irelevant pentru noi, care avem certitudinea că nu va mai sări din bară în bară pentru roş-albaştri. Apoi, Hagi l-a vândut la Chelsea pe marea speranţă, Cristi Manea, dar pentru „Rege” mutarea nu e considerată neapărat o pierdere, ci mai degrabă un tun, la fel cum a procedat şi cu trimiterea fiului său la Fiorentina. Astra Giurgiu n-a reuşit nici ea să-l păstreze pe tunisianul Ben Youssef, care se întoarce în Franţa, la o echipă din Ligue 1, Caen. Măcar dacă ar fi reuşit Steaua să-l oprească din acest drum, doar că acesta a fost de neînduplecat. Laszlo Sepsi e un alt internaţional care a plecat din Liga I, fundaşul dând Liga Europa cu Târgu Mureş, pentru Nurnberg, din liga a doua germană. Campionatul nostru a suferit însă nişte pierderi catastrofale la mijlocul terenului. Elhamed a părăsit-o pe Dinamo pentru Belgia. Deac n-a ma rezistat în foamea de la CFR şi s-a transferat în Kazahstan. Prepeliţă a considerat că-i va fi mai bine în Bulgaria, decât în Ghencea. 

Cei mai mulţi jucători au plecat gratis

Eric de Oliveira a prins un contract inedit tocmai în Japonia, iar Tănase l-a urmat undeva în zonă, în China. Dacă la aceste nume îi adăugăm pe atacanţii Bumba, plecat în Israel, Fatai, transferat la vicecampioana Cehiei, Matulevicius plecat de la Pandurii, în Kazahstan, sau pe Chanturia, emigrat în Serie A, devine limpede că Liga I s-a devalorizat masiv într-o singură lună. Nici banca de rezerve a plecaţilor nu arată foarte rău. Dani Coman s-a retras din activitate şi a devenit preşedinte la Astra Giurgiu, Latovlevici va fi coleg cu Bogdan Stancu, în Turcia, Florescu a plecat în Azerbaidjan, iar petrolistul Fanchone s-a întors în Franţa. În aceste condiţii, nu rămâne decât să sperăm că cei care îi vor înlocui se vor ridica măcar la nivelul celor plecaţi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net