În cât timp a ajuns prima ambulanţă acasă la Daniel Prodan! Nu avea medic

Ultima actualizare:

    Daniel Prodan a murit la doar 44 de ani
Daniel Prodan a murit la doar 44 de ani

Fotbalul românesc e in doliu. Daniel Prodan, fost sportiv, a decedat miercuri seară (16 noiembrie), după ce a suferit un infarct. Deşi două ambulanţe au intervenit pentru a-i acorda primul ajutor, din păcate, inima lui Prodan a cedat. Prima ambulanţă care a sosit la reşedinţa lui Prodan nu avea medic, însă era utilată cu tot echipamentul necesar resuscitării.

Într-o intervenţie telefonică joi dimineaţă la B1 TV, şefa serviciului de ambulanţă Bucureşti- Ilfov, Alis Grasu, a explicat cum au decurs manevrele de resuscitare pentru Daniel Prodan.

''Două echipe de salvare au ajuns în scurt timp la casa lui Prodan. Manevrele de resuscitare au ţinut 3 ore. Din păcate, de fiecare dată, când au reuşit să îi pornească inima, activitatea cardiacă a fost de maxim 20 de secunde. Eforturile medicilor au fost remarcabile"', a concluzionat Alis Grasu.

„Apelul a fost făcut în jurul orei 19.57. Imediat s-a căutat echipaj şi s-a făcut legătura doamnei cu medicul coordonator pentru a-i explica ce manevre trebuie să facă până ajunge ambulanţa. În acel moment, nu era niciun echipaj liber, nici la Ambulanţă şi nici la SMURD. S-a retras un echipaj care primise de patru minute o altă solicitare şi echipajul respectiv a fost trimis de urgenţă la adresa despre care vorbim. S-a ajuns în 14 minute acolo, fiind găsit un pacient în stop cardio-respirator. Având toată aparatura necesară resuscitării, echipajul a început manevrele de resuscitare”, a mai adăugat Alis Grasu la Realitatea Tv.

La 8 minute a fost trimisă şi a doua ambulanţă, în care se afla și un medic.

Cumplita veste a morţii lui Daniel Prodan a fost dată de Dorin Chioţea pe contul personal de Facebook. El a concluzionat că primul echipaj de salvare a ajuns în 14 minute.

''Daniel DIDI PRODAN A MURIT în urmă cu câteva ore ca urmare a unui infarct!!! Avea 44 de ani. Mi-a fost un mare prieten, iar sfârsitul său prematur de drum mă mâhnește profund. Este cea mai cumplită știre exclusivă pe care o dau în toată cariera mea.Tragedia a avut loc în casa din Voluntari a fostului mare fundaș tricolor. Colapsul s-a petrecut sub ochii soției sale, Licinia, care la 19.57 a anunțat Salvarea. Directorul SABIF, Alis Grasu, mi-a confirmat că "în 14 minute a ajuns la dânsul primul echipaj. Foarte rapid a venit și al doilea. Ambele mașini au dotari de ultimă generație și medici urgentiști experimentați, au încercat să-l resusciteze timp de trei ore. S-a făcut tot ce este posibil, din păcate inima sa a cedat", a scris jurnalistul Chioţea pe Facebook, miercuri noapte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara, castigatoarea Cupei Romaniei (Sportpictures) jpg
Gica Hagi 1 1280x720 jpg
Ianis Hagi (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Radu Dragusin (EPA) jpg
Darya Klishina jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net