Cantonamentul lui Mircea Lucescu, bombardat

Ultima actualizare:
Rihan Ahmetov
Rihan Ahmetov

Conflictul din Ucraina dintre separatiştii proruşi şi armata locală din Doneţk a făcut câteva mii de morţi. Mircea Lucescu şi elevii său au fost nevoiţi să fugă din oraş, însă complexul sportiv al echipei a fost aproape şters de pe faţa pământului.

Deschisă în 1999, baza de la Kirsha, situată în apropierea Doneţkului, a fost considerată, în ultimul deceniu, “acasă” de antrenorul român Mircea Lucescu. Aici avea biroul, plin cu sute de casete video cu meciurile Şahtiorului, aici era cantina, hotelul, sala de forţă, terenurile, dar şi locul său preferat de recreere, la marginea lacului complexului.

Mircea Lucescu era foarte mândru de baza de pregătire
Mircea Lucescu era foarte mândru de baza de pregătire

Acum, în cele 5 luni, de când a pornit războiul totul a rămas doar o amintire şi doar câţiva angajaţi rămăseseră să aibă grijă pentru ca locul să nu devină o paragină.

Intrarea în clădire a fost distrusă
Intrarea în clădire a fost distrusă

Antrenorul, elevii săi şi tot ce era legat de fotbal a fost mutat la Kiev, iar partidele de pe teren propriu se dispută la Lvov. Dar “Il Luce” a primit o veste proastă. În noaptea de vineri spre sâmbătă, obuzele de artilerie au făcut totul scrum. “Din fericire nimeni nu a fost rănit, dar baza este distrusă. Nu am idee ce va urma”, a spus directorul general, Serghei Palkin. Evenimentul vine la o săptămână după ce stadionul “Donbass”, arena “minerilor”, a fost distrus parţial de două explozii.

Ahmetov creştea în bază porumbei scumpi


    Rihan Ahmetov
Rihan Ahmetov

Patronul Şahtiorului, multimiliardarul Rinat Ahmetov, avea o pasiune mai puţin cunoscută. La Kirsha amenajase un loc special, unde creştea peste 50 de porumbei călători care sunt campioni mondiali. Pentru hobby-ul său, omul de afaceri investise aproape 400.000 de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net