Campionul Hagi, după 30 de ani

Ultima actualizare:

    2017: Hagi a devenit  pentru prima dată  campion ca antrenorFoto: Sportpictures.eu
2017: Hagi a devenit pentru prima dată campion ca antrenorFoto: Sportpictures.eu

1987 e anul în care puştiul Gică Hagi a explodat în fotbalul românesc, în tricoul marii echipe a Stelei. La 30 de ani distanţă, în 2017, „Regele” Hagi s-a reinventat ca tehnician, la comanda propriei creaţii, Viitorul.

Ce repede trece timpul! Parcă mai ieri îl admiram pe fotbalistul Hagi, cel care a adus atâtea bucurii pentru fotbalul din România. Practic, certificatul său de naştere ca jucător s-a scris o dată cu transferul de la Sportul la Steaua, în 1987. Imediat, Hagi şi-a trecut în palmares Supercupa Europei (1-0 cu Dinamo Kiev în februarie 1987), iar după câteva luni s-a bucurat pentru primul titlu de campion din cariera sa strălucitoare. 

1987: Hagi cucerea primul  titlu ca jucător
1987: Hagi cucerea primul titlu ca jucător

Ca antrenor, Gică Hagi n-a avut aceeaşi precocitate. Deşi a vrut multe, a realizat puţine lucruri, dovadă stând şi vitrina de trofee, acolo unde până în prezent nu stătea decât o Cupă a Turciei cu Galatasaray. Iată însă că Hagi antrenorul nu s-a predat şi intră acum într-o nouă epocă. La vârsta de 52 de ani, fostul mare internaţional cunoaşte pentru prima dată cum e să fii campion de pe banca tehnică. 

Triumful Viitorului în Liga I îl poate redefini pe Gică Hagi ca un antrenor de geniu, aşa cum a fost ca jucător. „E un moment special, un moment incredibil. Mulţumesc tuturor celor care au muncit la această bază. Cinci ani la rând am avut campioni la juniori şi acum suntem campioni la echipa mare. Nimic nu-i întâmplător”, a spus Hagi după ce Viitorul s-a încoronat campioana Ligii I. „Lucrurile au venit pentru că avem merite multe. În spatele acestei victorii stă o academie puternică. Am visat cu această academie, am investit în tineri şi sunt fericit acum”, a completat antrenorul şi patronul Viitorului, club fondat de Gică Hagi în 2009.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net