Campionatul Mondial de fotbal din Brazilia le-a fost fatal

Ultima actualizare:

    Felipe Scolari a fost forţat să demisioneze după ce a ratat calificarea în finală cu Braziliafoto: Reuters
Felipe Scolari a fost forţat să demisioneze după ce a ratat calificarea în finală cu Braziliafoto: Reuters

Campionatul Mondial încheiat în urmă cu o săptămână în Brazilia a stabilit un record în ceea ce priveşte numărul antrenorilor care nu şi-au prelungit mandatele sau care au plătit cu postul performanţele sub aşteptări.

La fiecare turneu final, există naţionale de prim rang care şi-au dezămăgit fanii din întreaga lume. În aceste cazuri, primii sacrificaţi sunt selecţionerii, în tentativa de a aduce un suflu nou şi de a pregăti cu forţe proaspete viitoarele competiţii. Brazilia este exemplul perfect, Luiz Felipe Scolari fiind forţat să demisioneze deşi naţionala ţării-gazdă a atins faza semifinalelor. Scolari a plătit însă cu capul rezultatele dezastruoase cu Germania (1-7) şi Olanda (0-3), care le-a lăsat brazilienilor un gust amar.

Şapte antrenori au fost demişi

Un alt nume mare care a spus adio după Mondiale a fost italianul Cesare Prandelli, „Squadra Azzurra” cu el la timonă nefiind capabilă să iasă dintr-o grupă cu Uruguay, Anglia şi Costa Rica. Dacă Scolari îşi va găsi cu greu un alt angajament, Prandelli a fost deja anunţat pe banca turcilor de la Galatasaray. Eliminările timpurii din competiţie, înainte de optimi, au fost fatale pentru alţi şase tehnicieni, în frunte cu binecunoscutul italian Alberto Zaccheroni. Soarta selecţionerului Japoniei a fost trăită pe propria piele şi de francezul Lamouchi (Coasta de Fildeş), portughezul Carlos Queiroz (Iran), sud-coreeanul Hong Myung-bo şi de columbienii Rueda (Ecuador) şi Suarez (Honduras).

Van Gaal a lăsat Olanda pentru Manchester

Există şi o altă categorie de antrenori rămaşi fără loc de muncă în urma Mondialului. Este vorba despre cei care au renunţat de bunăvoie, în căutarea unor alte provocări. Astfel, olandezul Van Gaal a lăsat Olanda pentru Manchester United, în timp ce bosniacul Halilhodzic a părăsit revelaţia Algeria pentru a-i prelua pe turcii de la Trabzonspor. De asemenea, nigerianul Keshi a demisionat de la cârma „Supervulturilor”, dar nu şi-a găsit încă o altă echipă, la fel ca Fernando Santos. Portughezul anunţase de mult că va renunţa la naţionala Greciei, lăsând fosta şi viitoarea adversară a României în mâinile italianului Claudio Ranieri. L-am lăsat la urmă pe „Generalul” Ottmar Hitzfeld (65 de ani), neamţul care a dus Elveţia în optimile Cupei Mondiale anunţând că se retrage definitiv din activitate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net