Campionatul European din 2016: prima ediţie cu 24 de echipe!

Ultima actualizare:

    Campionatul European din 2016foto: Click!
Campionatul European din 2016foto: Click!

Campionatul European din 2016 este ediţia cu numărul 15 a competiţiei continentale. Întrecerea va avea loc în Franţa, acolo unde turneul a debutat în 1960 sub denumirea de Cupa Europei pe Naţiuni.

Campionatul European din 2016 e primul ce se desfăşoară cu 24 de echipe, adică peste 40 la sută din cele 53 de naţionale ce s-au luptat în preliminarii vor ajunge în Hexagon, până acum fiind folosit sistemul cu 16 echipe. Interesant e că francezii au obţinut dreptul de organizare în detrimentul Italiei şi al Turciei, Suedia şi Norvegia retrăgându-şi dosarul comun înainte de a se trece la voturi.

Tragerea la sorţi pentru alcătuirea celor şase grupe va avea loc la Paris, la data de 12 decembrie, festivitatea urmând să înceapă în jurul orei 19.00. Cele şase grupe vor avea câte patru echipe, iar gazda Franţa va fi în grupa A.

La Campionatul European din 2016, echipele vor fi introduse în patru urne valorice, a câte şase echipe. Spania, deținătoarea trofeului, va fi cap de serie în prima urnă valorică, împreună cu alte 5 echipe, la care se vor mai adăuga încă trei urne a câte 6 echipe, ai căror capi de serie vor fi alcătuiţi din echipele cel mai bine clasate în calificări.

Meciurile se vor juca pe zece stadioane din nouă oraşe: Bordeaux, Lens, Lille, Lyon, Marseille, Nisa, Paris, Saint-Etienne şi Toulouse. Fracezii au câştigat de două ori acest turneu, în 1984 şi în 2000, iar dacă vor învinge şi acum vor merge la Cupa Confederaţiilor FIFA 2017. Dacă Germania sau Rusia va primi trofeul, finalista se va califica şi ea fiindcă nemţii sunt campioni mondiali în 2014, iar ruşii sunt calificaţi ca gazde a Cupei Confederaţiilor.

Campionatul European din 2016: cine se califică din grupe

Din grupele participantelor la Campionatul European din 2016 vor merge mai departe doar primele două echipe, dar se vor califica şi cele mai bune patru formaţii din cele care vor ocupa locul trei. În total, vor române 16 echipe în fazele eliminatorii. Noul format va însemna un număr de 51 de meciuri faţă cele 31 ce se jucau până acum, turneul având o perioadă de o lună, de la 10 iunie la 10 iulie.

Campionatul European din 2016: departajarea

Dacă unele echipe au acelaşi număr de puncte după ce s-au jucat toate meciurile grupei, atunci departajarea se face astfel: Numărul mai mare de puncte obţinute dintre echipele aflate la departajare; golaverajul superior,   numărul mai mare de goluri înscrise. Dacă după aceste criterii există tot egalitate, departajarea se va face cu ajutorul partidelor directe. Nici la această ediţie nu va exista finala mică.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net