Calificarea vine de afară

Ultima actualizare:

    Budescu este  vedeta campioanei  României, de la el  aşteptându-se un miracolFoto: sportpictures.eu
Budescu este vedeta campioanei României, de la el aşteptându-se un miracolFoto: sportpictures.eu

Remiza (2-2) de la Giurgiu de săptămâna trecută nu lasă Astrei prea multe variante în returul de astăzi de la Genk. Campioana României e însă o mare specialistă a meciurilor din deplasare, aşa cum ne-a arătat în acest sezon al Ligii Europa.

Astra lui Şumudică a ajuns în primăvara europeană fără să câştige nici măcar un singur meci pe teren propriu, lucru rarisim la acest nivel. Luând în calcul şi turul preliminar disputat în Liga Campionilor, gruparea din Giurgiu a disputat nu mai puţin de şase partide acasă, bilanţul fiind catastrofal: zero victorii, cinci remize (cu FC Copenhaga, West Ham, Plzen, Roma şi Genk) şi o înfrângere, cu Austria Viena. În aceste condiţii, cum a fost posibil ca Astra să treacă mai întâi de play-off şi apoi de faza grupelor? Răspunsul îl găsim în meciurile jucate în deplasare, în confruntări în care echipa lui Marius Şumudică pornea ca victimă sigură. De fiecare dată, Astra a găsit resurse nebănuite pe terenuri ostile, având motive întemeiate să spere într-o nouă minune, la Genk. Seria de victorii surprinzătoare obţinute de Astra în deplasare a început cu succesul magnific de la Londra, împotriva englezilor de la West Ham.


    West Ham – Astra (0-1)
West Ham – Astra (0-1)

Într-un meci decisiv pentru calificarea în grupele Ligii Europa, “astralii” au şocat Europa, impunându-se cu 1-0 în faţa a 60.000 de fani ai “ciocănarilor” rămaşi cu gura căscată. Au venit apoi două înfrângeri consecutive în grupe, iar Astra era ca şi eliminată înainte de deplasarea de la Plzen.


    Viktoria Plzen – Astra (1-2)
Viktoria Plzen – Astra (1-2)

În Cehia, elevii lui Şumudică au refuzat să moară, învingând cu 2-1 şi relansându-se în cursa pentru calificare. Fără o nouă victorie în deplasare, cu Austria Viena, Astra era însă condamnată la eliminare.


    Austria Viena – Astra (1-2)
Austria Viena – Astra (1-2)

Ei bine, campioana României a găsit drumul spre 16-imile Ligii Europa (2-1), întorcând spectaculos scorul de la 0-1 cu un gol decisiv marcat de Budescu în ultimele minute.

Şumudică: «Este strigător la cer!»


    Marius Şumudică
Marius Şumudică

Meciul Genk – Astra a fost încredinţat de UEFA unei brigăzi de arbitri din Olanda, condusă la centru de Serdar Gözübüyük. “E incredibil că avem arbitru olandez. Jucăm contra belgienilor şi ştiţi şi voi ce înseamnă Benelux. E strigător la cer să avem un arbitru olandez de 30 de ani, mai ales că şi antrenorul lor este olandez”, a declarat antrenorul Astrei, Marius Şumudică.

Coeficientul României, pe umerii Astrei

Dacă Astra va părăsi Liga Europa în faza 16-imilor de finală, atunci ţara noastră va pierde un loc în preliminariile Ligii Campionilor începând din sezonul 2018-2019 (vom avea o singură echipă, campioana). În prezent, România e pe locul 17 în clasamentul coeficienţilor UEFA, iar singura noastră şansă de a putea urca până pe locul 15 e legată de o calificare a Astrei în optimile Ligii Europa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net