"Câinii" se muşcă între ei

Ultima actualizare:

    Fundaşul Steliano Filip  şi-a contrazis antrenorul  pe tema banderolei  de căpitan
Fundaşul Steliano Filip şi-a contrazis antrenorul pe tema banderolei de căpitan

Antrenorul Mircea Rednic a impus dictatura în lotul lui Dinamo şi treptat legătura cu elevii săi se destramă. Ultimul conflict e legat de instalarea lui Paul Anton în fruntea echipei, în dauna lui Steliano Filip, “câine” cu mai mare vechime în Şoseaua Ştefan cel Mare.

De-a lungul timpului, la Dinamo a contat doar votul jucătorilor pentru a desemna liderul vestiarului. Fotbaliştii se adunau la cabine şi fiecare scria pe un bileţel numele favoritului. Se puneau toate hârtiile la grămadă şi cei prezenţi asistau la numărătoare, iar cel care deţinea majoritatea era câştigătorul. Căpitanul era omul care coordona echipa pe gazon, dar şi „vocea vestiarului”, inclusiv în discuţiile mai aprinse cu şefii şi mai ales atunci când se atingea subiectul restanţelor financiare.

Treptat însă democraţia a dispărut şi acum Mircea Rednic are puteri depline. El decide cine e căpitan, iar sezonul acesta roş-albii au fost “campioni mondiali” în privinţa schimbărilor, banderola trecând de la Alexe la Vojnovici, la Marc, la Anton sau la Cosmin Matei. 

Pentru ultimul e adevărat că s-a stabilit în vestiar, “Puriul” oferind o excepţie de la regulă, dar una de scurtă durată. Cum Matei a plecat în Grecia, în cantonamentul din Cipru erau variantele Anton şi Filip. Căpitan a fost ales primul, spre nemulţumirea contracandidatului, unul dintre veteranii lotului. Oricum, acesta nu va putea schimba nimic, din contră, existând posibilitatea ca în cazul unor evoluţii mai puţin bune să fie trecut pe bancă pentru mult timp şi fără prea multe explicaţii. Exemple sunt, iar cel mai recent e cel al lui Vojnovici, croat adus la echipă chiar de Rednic, instalat căpitan şi apoi dat afară. Oficial, motivul a fost că prestaţia sa e tot mai slabă, dar din câte se pare el refuzase să fie “sifonul” din vestiar, adică să transmită staff-ului tot ce se discută în cadrul echipei atunci când antrenorii nu sunt prin preajmă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Oleksandr Pielieshenko jpg
image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net