Ca să se concentreze, îşi trimite nevasta în munţi

Ultima actualizare:

    Age Hareide conduce  naţionala Danemarcei  de anul trecut
Age Hareide conduce naţionala Danemarcei de anul trecut

Danezii vor juca şi cu cuţitul la os meciul cu România, cu toate că echipa lui Hareide este în faţa noastră în clasamentul grupei de calificare la Mondialul din Rusia. Un insucces i-ar arunca pe locul patru, cu şanse mici de a mai prinde barajul.

România – Danemarca este un meci de totul sau nimic pentru ambele formaţii. Ca şi ”tricolorii” - care au anunţat clar şi răspicat că vizează doar victoria, alt rezultat fiindu-ne aproape inutil în vederea calificării la Cupa Mondială din 2018 – nordicii vin la Cluj cu ambiţii mari. Adversarii noştri au petrecut această săptămână în Germania şi s-au antrenat la baza de pregătire a celor de la Bayern Munchen, decizia fiind luată la solicitarea expresă a selecţionerului Age Hareide. Norvegianul de 63 de ani este cunoscut atât pentru alegerile mai puţin ortodoxe, cât şi pentru declaraţiile fără perdea pe care le-a făcut de-a lungul timpului. Un tip nonconformist, Hareide a mărturisit că se dedică sută la sută fotbalului, iar în momentele importante, înaintea meciurilor decisive, nu ţine cont de nimeni şi de nimic. Aşa se face că nu puţine au fost momentele în care şi-a alungat soţia de acasă, doar pentru a avea linişte şi a se putea concentra pentru o anumită partidă. ”Când ştiu că vine un meci cu miză, pefer să mă retrag în bula mea şi să nu fiu deranjat. De aceea, am trimis-o pe soţia mea în munţi, în Norvegia, înaintea unor jocuri importante, pentru că mi-am dorit linişte şi pace în jur”, a dezvăluit Age Hareide unui ziar suedez.

Şi-a scris autobiografia

simeon stalpnicul png

Fost fotbalist la Molde, Norwich şi Manchester City, Age şi-a lansat şi cartea autobiografică, structurată pe două mari capitole: viaţa sa în sport, dar şi cea personală. Fostul antrenor al naţionalei Norvegiei a povestit cu lux de amănunte momentul în care a aflat că soţia sa, Annbjørg, a fost diagnosticată cu cancer. În acea perioadă a renunţat la fotbal câteva luni, preferând să-i fie alături consoartei sale. ”Nu am mâncat nimic zile întregi şi nu vorbeam cu nimeni, doar cu ea. Mi-am dat seama că fotbalul nu e totul şi am demisionat de la echipă, pentru a fi alături de Annbjørg”, a povestit selecţionerul danezilor. Lansată în urmă cu câţiva ani, cartea s-a vândut foarte bine.

Este antrenor de 32 de ani

Hareide e antrenor din 1985. Atunci, a preluat-o pe Molde, la care a activat în primii doi ani şi ca jucător. De altfel, la această formaţie a stat 10 ani, cel mai mult în carieră. Din 2003 în 2008 a fost selecţionerul Norvegiei, cu care nu a reuşit să se califice la nici un turneu final.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net