Burleanu, alarmat:”Fără fani, meciul cu Finlanda va fi mai greu”!

Ultima actualizare:

    Răzvan Burleanu
Răzvan Burleanu

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, crede că meciul echipei naţionale cu Finlanda din 8 octombrie, va fi de trei ori mai greu pentru că se va disputa fără spectatori, conform sancţiunii dictate de UEFA în urma incidentelor provocate de fanii români la partidele cu Ungaria şi Grecia.

"Fără suporteri meciul va fi de două-trei ori mai greu. Românii au acea capacitate de a-şi împige de la spate echipa, mai ales că noi, se pare, că avem nevoie pe ultima sută de metri să răzbatem. Dincolo de acest aspect, este vorba şi de o problemă financiară pe care FRF o are prin plata acelei amenzi. Însă noi rămânem foarte încrezători în această calificare", a spus Burleanu.

Oficialul speră ca atacantul Ciprian Marica să îşi găsească repede o echipă de club pentru că echipa naţională are nevoie de el la Euro-2016. "Avem aceste două meciuri cu Finlanda şi Insulele Feroe, foarte importante pentru calificare. Am încredere că Marica va reveni astfel încât să ne putem baza pe el la Euro-2016 din Franţa", a precizat şeful FRF.

Corpul de Control, Etică şi Disciplină al UEFA a anunţat că echipa naţională României va disputa cu porţile înschise meciul cu Finlanda, din preliminariile Euro-2016, şi că federaţia română va trebui să achite 110.000 de euro ca urmare a incidentelor provocate de suporterii proprii la partidele cu Ungaria şi cu Grecia.

Partida România - Finlanda, din penultima etapă a grupelor de calificare la Campionatul European din 2016, va avea loc în 8 octombrie, de la ora 21.45, pe Arena Naţională.

Burleanu despre:

Ieșirea din insolvență a lui Dinamo - "Regulamentul spune că un club trebuie să fie ieşit din insolvenţă cu 12 luni înainte de debutul competiţiei europene. Noi n-am primit nicio înştiinţare de la UEFA că s-ar fi modificat această regulă. A fost o dezinformare a clubului CFR Cluj, conform căreia un club în insolvenţă poate participa în competiţiile europene. Nu. În noul manual de licenţiere realizat de UEFA se spune că dacă un club este în insolvenţă nu poate participa în cupele europene. Deci se continuă acelaşi principiu ca şi până acum. Ceea ce se modifică este faptul că un club poate avea parte de o eşalonare a datoriilor pe care le are către UEFA. Acest lucru se face direct cu UEFA. Dar nu trebuie să fii în insolvenţă".

Acordarea carnetelor de antrenori foștilor internaționali - ” Nu permite acest lucru nici acordul pe care îl avem cu UEFA. Pe de altă parte, ai o prevedere legală, o Hotărâre de Guvern. Aşadar, nu se poate oricât de mult şi-ar dori federaţia să aibă un cadrul mai facil de obţinere a licenţelor de antrenor. Ceea ce poate face FRF este să organizeze împreună licenţa B cu licenţa A. Dar atât, licenţa Pro se organizează separat. Deci ai nevoie de un an şi jumătate, doi ani pentru a-ţi lua carnetul de antrenor. Pentru că fără el nu îţi poţi lua licenţa Pro".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cristian muresan 4 jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net